Suzuki Vitara felni házhozszállítással rendelhető

Suzuki Vitara felni

Autófelni vásárlás esetén az első eldöntendő kérdés, hogy lemezfelni vagy alufelni legyen az, amire az abroncsok kerülnek. Ha például Suzuki Vitara felni vásárlás előtt állunk, érdemes pár dologgal tisztában lennünk ahhoz, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. A lemezfelni vagy más néven acélfelni kevésbé sérülékeny, olcsóbb az alufelninél, hosszabb élettartamú, könnyen szerelhető, javítható, téli útviszonyok mellett is használható, viszont nem olyan esztétikus.

Az alufelni vagy könnyűfém felni ára az acélfelninél magasabb, stílusos, többféle szín- és mintaváltozatban elérhető, könnyebb a súlya és jóval egyszerűbb tisztán tartani. Fontos még megjegyezni, hogy a nyári gumiszetthez az alufelni, a téli szetthez pedig az acélfelni ajánlott. A Suzuki Vitara felni is rengeteg változatban megvásárolható az alu-felni.eu webáruházban, azonban fontos ismerni a keréktárcsa paramétereit.

A keréktárcsán a következő jelölések találhatók: besajtolási mélység (ET szám), osztókör, felni szélesség és az átmérő. Ezekre az adatokra van szükség, ha új felnit szeretnénk vásárolni az autónkra. Eltérő paraméterekkel rendelkező felnire nem biztonságos gumit szerelni. Suzuki Vitara felni és gumi felnire szerelve is kapható, választható itt is lemez vagy könnyűfém modell.

Peugeot 206 alufelni széles választékban kapható

A webáruházakban acél- és alufelni is található minden autótípushoz. A Peugeot 206 alufelni garnitúrában is rendelhető, akár házhozszállítással. Használt keréktárcsákat is lehet találni az interneten, és ha még nem is olyan jó állapotúak, rendbe lehet hozni ezeket. Egy felni rendbetétele több lépésből áll, a folyamatot érdemes szakemberre bízni.

Első lépés a homokfúvás, aztán a porfestés, amit utána magas hőmérsékleten ráégetnek a felületre. A sérült acélfelni javítása is megoldható, a kisebb hibákat polírozással, a nagyobbakat hegesztéssel javítják. Ha egy felni erősen törött, nem biztos, hogy érdemes megjavíttatni, mert a hegesztésnél nagy valószínűséggel újra el fog törni.

A Peugeot 206 alufelni javítására is van lehetőség, megfelelő állapotú felni használatával növekszik a futómű és az abroncs hasznos alkatrészeinek élettartama. Az alufelni javítása során biztosítják a megfelelő perem tömítést (lassú légvesztéskor), a forgási síkok korrekciójával egyenes futás adható a felni peremeknek, így optimális lesz az abroncsok tapadási felülete. Ez azért is fontos, mert a deformált kerekekkel való közlekedés balesetveszélyes is lehet. Ha tehát az autónk felnijét rendszeresen karbantartjuk, megnövelhetjük az élettartamát.

Author: Szerkeszto