Komoly lépések a visszér ellen

visszér ellen

Ez a kellemetlen és esztétikailag nem túl előnyös probléma rengeteg embert érint. A visszér ellen saját maga is sokat tehet néhány jó szokással. Próbálja meg minél többet mozgatni a lábait és végezzen tornagyakorlatokat! Érdemes a vénás keringésre jótékony tevékenységet végezni, mint például a futás, az úszás, a gyaloglás. Célszerű kényelmes, laza ruhát viselni, amikor csak teheti. Masszírozással is ápolhatja a lábait. Az elkerülésében szerepet játszhat a váltott hideg-meleg zuhanyzás. A visszér ellen nagyon sok lábápoló krém található a patikákban. A vénás visszafolyás segítésével is sikert érhet el.

Ezt úgy teheti meg, hogy alvás közben felpolcolja a lábait vagy megemeli az ágyvéget. Ha túlsúllyal küzd, akkor igyekezzen leadni néhány kilót. Ajánlott kerülni a magas hőforrásokat, mint a szauna, a tartós napozás, a forró fürdő. A visszér ellen úgy is felléphet, ha kerüli az olyan ételeket, amelyek fokozzák a vénás pangást. Ilyenek az erős fűszerek, a kávé, a tea, stb. A dohányzást is érdemes elhagyni. Minél előbb felismeri a problémát, annál nagyobb az esélye annak, hogy meg tudja állítani a súlyosbodását. A visszér ellen a gyógyszeres kezelések is rendkívül hatékonyak lehetnek. A krémek és a gélek egyaránt segíthetnek.

A kopaszodás okai esetenként változóak

A hajveszteségre való hajlamot a legtöbb ember a kezdetektől fogva magában hordozza, hiszen többnyire genetikai eredetű. A kopaszodás okai közé sorolható továbbá a stressz, a hormon és pajzsmirigy problémái, a magas tesztoszteron szint és a vitaminhiány. Nem kell megijednie, ha néhány hajszál a kezében vagy a fésűn marad, hiszen ez egy természetes folyamat. Akkor komolyabb a dolog, ha a haj nagyobb mértékben hullik, mint ahogy újratermelődik. Az ilyen veszteség látványos, általában a homlok két oldalán kezdődik. A kopaszodás okai más betegségek is lehetnek.

Ha hirtelen indul meg a hullás, akkor az intőjel lehet arra, hogy a szervezet valamilyen problémával küzd. A fejbőr érzékeny az időjárásra, ezért javasolt télen és nyáron is valamilyen fejfedőt viselni. A mosást illetően, a szakértők szerint a normál hajnál a heti 2 alkalom ideális. A kellemetlenség elrejtésével manapság sokféleképpen lehet próbálkozni. A kopaszodás okai eltérőek egyénenként, ezért érdemes szakembert felkeresni az orvoslására. Nőknél és férfiaknál egyaránt jelentkezhet. Sok esetben rossz közérzethez, önbizalomhiányhoz, néha pedig komoly pszichés zavarokhoz vezethet. A kopaszodás okai különböző fertőzések is lehetnek, amelyek kezelése semmiképp sem tűr halasztást.

Author: Szerkeszto