A kendermag vitaminokban, ásványi anyagokban és egészséges zsírsavakban rendkívül gazdag élelmiszer. A belőle préselt olajban rengeteg omega-3 és omega-6 zsírsavat találunk, így a fogyasztása nagyon jó hatással lehet a szervezetünkre. A kender olaj rendszeres fogyasztásával erősíthetjük az immunrendszerünket, csökkenthetjük bizonyos krónikus betegségek rizikóját, és az esszenciális zsírsavaknak köszönhetően a szívünket, a vérereket, sőt még az idegrendszerünket is védhetjük. A kender olajban a rengeteg ásványi anyag mellett többek között alfa-linolénsavat és gamma-linolénsavat is találhatunk. Ezek gyulladáscsökkentő hatásokkal bírnak, így segíthetnek megelőzni azokat a tüneteket, amelyek a krónikus betegségek okozta mikroszkopikus gyulladásokkal járnak együtt. Ezen kívül az immunrendszerre, az anyagcserére és a hormonális rendszerre is kiegyensúlyozó, serkentő hatással van a kender olaj. A gamma-linolénsav főként a hölgyek egészségére lehet jó hatással, például enyhítheti a menopauza kellemetlen tüneteit egyaránt. Nem szabad azonban összetéveszteni a kender olajat a CBD olajjal, ugyanis a kender olajat a növény magjából hidegen préselik ki, így sem CBD-t sem pedig THC-t nem tartalmaznak. A kender olaj fogyasztását reggel, éhgyomorra ajánlják, felnőtteknek naponta 1 evőkanál, gyerekeknek 1 teáskanál már elegendő mennyiség. A jobb felszívódás érdekében érdemes a kender olaj elfogyasztása és a reggeli között várni körülbelül 20 percet. Vannak, akik nem szeretik az olaj ízét, ilyen esetben nyugodtan bevihetjük néhány korty víz vagy üdítő kíséretében is.