Eredeti zserbó recept az ünnepi asztalra!

Eredeti zserbó recept

A zserbó szelet vagy egyszerűen zserbó népszerű és kedvelt magyar eredetű sütemény. Omlós tésztalapok közé baracklekvárt és darált diót töltenek, majd tetejét csokoládéréteggel vonják be. Ez az igencsak népszerű sütemény nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Az eredeti zserbó recept a zserbó névadójától, a svájci Gerbeaud Emiltől származik. A cukrász bejárta Franciaországot, Angliát, végül mégis Budapesten telepedett le, Kugler Henrik hívására, még pedig azért, hogy az előkelő belvárosi cukrászda vezetését elvállalja. A cukrászdában hamar a legkedveltebb termékek közé emelkedett a konyakos meggy és természetesen a zserbó. Egy idő után már nem csak a városban szállították a süteményeket, hanem az ország más tájaira, és még külföldre is, sőt még a török szultán háreme számára is.

A klasszikus zserbó a csoki-dió-sárgabarack isteni hármas tökéletes íz kombinációjának köszönheti népszerűségét, valamint annak, hogy soká eláll, sőt minél többet pihen, annál finomabb. Az eredeti zserbó recepthez szükségünk van: 100 dekagramm finomliszt, 50 dekagramm margarin, másfél deciliter tej, két dekagramm élesztő, fél deciliter rum, 15 dekagramm kristálycukor, 3 tojássárgája, csipetnyi só, szódabikarbóna. A töltelékhez szükségünk lesz 60 dekagramm darált dióbélre, 50 dekagramm kristálycukorra és 60 dekagramm sárgabaracklekvárra. A tetejére pedig 20-24 dekagramm étcsokoládé, vagy csokimáz. Az eredeti zserbó recept elkészítéséhez nem használunk sütőport, tehát annak érdekében, hogy zserbónk tökéletes legyen az eredeti recept lépéseit kell követni.

Author: nemadmin