A napelemrendszer.info segít a fenntartható megoldásban

Az első tortámat 11 évesen sütöttem teljes egészében egyedül. Persze sok dolgot ellenőriztettem folyamatosan anyukámmal és nagymamámmal, hogy biztos jól csinálom-e, de ők folyton arra biztattak, hogy ne agyaljak annyit, megy ez, és hogy biztos jó lesz a végeredmény. Emlékszem, hogy még a díszítésre is különösen nagy figyelmet fordítottam, hiszen apukám 40. szülinapjára készült a meglepetés. Persze nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy valami mégsem lesz jó, ezért a piskótát és a krémet is lemeóztattam anyuékkal előre, mielőtt összeállt a habcsókokkal díszített torta. Azt hiszem, hogy az volt a kezdet – persze hagyott némi kívánnivalót maga után a piskóta és a krém állaga is, de az az érzés, hogy a család minden tagja boldogan és láthatóan tényleg élvezettel ette a saját készítésű tortámat, nagyon nagy löketet adott. Felnőtt fejjel is rákérdeztem, hogy ugye tényleg nem csak úgy csináltak, mintha ízlene nekik… De szerintük finom volt.

 

Mostanában teljesen más dolgokkal foglalkozik a család, mint a torta: ugyanis napelemes rendszer telepítettésén már jó ideje gondolkoztak a szüleim. Anyunak nagyon fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság, és mivel elég nagy az otthonunk, ezért a hosszabb távon megtérülő befektetési költségek, azaz a napelem ár miatt is érdekelni kezdte őket a megújuló energiaforrás. Mivel én is nagyon támogatom a “zöld” törekvéseket, ezért nagyon fellelkesültem, amikor elmondták a terveiket, és rögtön nézelődni is kezdtem a neten. A napelemrendszer.info oldal volt a leginkább segítségünkre az összes találat közül, amikor információra volt szükségünk – de még ennél többet is tartogatott a site! Kiderült, hogy az ingatlanunk felmérése, miszerint alkalmasak vagyunk-e napelemes rendszer telepítésére, teljesen ingyenes, ráadásul az oldalon fel is tudjuk venni a kapcsolatot a szakértőkkel, utána pedig már csak az van hátra, hogy a területi kivitelező megérkezik hozzánk és felméri a terepet! A napelem ára természetesen a kW igényektől függ a leginkább, de az is számít, hogy milyen invertert választunk – nem érdemes spórolni rajta, és a választáskor érdemes végiggondolni, hogy később esetleg szeretnénk-e majd bővíteni a rendszert. De ahogyan már említettem, a napelemrendszer.info oldalon a lehető leghasznosabb információkat gyűjtötték össze az érdeklődők számára, szóval attól kezdte, hogy hogyan alakul különböző kW-nál a napelem ár, egészen addig, hogy milyen támogatásokra, pályázatokra lehetünk jogosultak, különböző hosszúságú bejegyzéseket olvashatunk. Azt ajánlom mindenkinek, aki szeretne napelemes rendszert az otthonába, hogy kezdje a napelem.info oldalon a részletekben való elmerülést! Mi most a folyamat közepében vagyunk benne, szóval már nagyon izgatottak vagyunk, mennyi idő alatt fut ki ez az egész történet és milyen lesz majd a gyakorlatban a napelemes rendszer, de az elszámolási rendszert megismerve biztos minden rendben lesz majd.

 

Remélem, hogy sokak számára kecsegtető lesz a napelemes rendszer a következő években is, ugyanis szerintem nagyon jó látni, hogy egyre többen nyitottak az ilyen megoldások irányába. A napelemrendszer.info oldal pedig abban segít, hogy közelebb kerüljetek a célotokhoz.

Author: nemadmin