A vizes vb újabb drágulása is bizonyíték arra, hogy az esemény csak ürügy a Fidesz-kormánynak a lopásokra

A lopásokhoz asszisztáló hivatali apparátus is felelősség terheli

444.hu írta meg, hogy kötbér kiszabása helyett a kormány további 121 millió forintot ad a margitszigeti Casino épületének felújítására, ami nem készült el időben a vizes világbajnokságra. A késést a kormány megbízottjai korábban tagadták.

Az Orbán-kormány korrupt gyakorlatának hű lenyomata, hogy még egy héttel a vizes vb lezárulta után is további százmilliókkal nő az esemény költségvetése. Ez is csak bizonyíték arra, hogy a vizes vb a kormánynak csak ürügy arra, hogy minden egyes fillérig ellophassák az ellopható adóforintokat, amivel nemcsak a magyar adófizetőknek, de a hazai vizes sportnak, legfőképpen a tisztességesen teljesítő sportolóknak ártanak.

Minden egyes kormányzati tisztviselőt, aki hivatali pozícióját arra használja, hogy eltekintsen a kötbérezéstől az államot ért hátrány miatt, sőt még pluszforrásokat ítélnek a szerződésben foglaltakat nem teljesítő vállalkozóknak, felelősség és bűnrészesség terhel a magyar államot ért károk miatt, élen Fürjes Balázzsal.

Az Együtt kiszámolta, hogy 2010 óta több mint 12 ezer milliárd forint állami vagyon került közvetlenül fideszes politikusok, illetve családtagjaik, közvetlenül Orbán Viktor környezete, valamint Fidesz-közeli vállalkozók tulajdonába.

Az Együttnek kidolgozott programja van a kormányváltás utáni igazságtételre és kárenyhítésre, melynek részeként visszavesszük a tisztességtelenül szerzett vagyont Orbán Viktor közvetlen környezetétől, valamint jóvátételi adót vetünk ki a milliárdos állami vagyont felhalmozó fideszes oligarchákra.

Budapest, 2017. augusztus 7.