Vajda Zoltán a rendőrségnek is bejelentett plakáttépést tart vasárnap a XVI. kerületben

Vajda Zoltán, az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje gyűlöletkeltő, alaptörvény-ellenes uszításnak tartja a Fidesz-kormány legújabb plakátkampányát. Éppen ezért hivatalos rendőrségi bejelentéssel, nyilvános demonstráció keretében plakáttépést szervez július 9-én, vasárnap 11:00 órára a Rákosi út 53. elé.

Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi önkormányzati képviselője, országgyűlési képviselőjelöltje szerint a Fidesz-kormány Soros Györgyöt ábrázoló plakátkampánya a magyar adófizetők pénzén folytatott uszítás. Megjelenése hajaz a történelmünkből jól ismert propagandákra, amikor egyes nemzetiségi, vallási csoporttal szemben folytatott az állam hasonló tevékenységet, ráadásul ezek a propagandaplakátok ellentétesek alaptörvényünk értékeivel is.

Vajda Zoltán szerint állampolgári jog ezeket a gyűlöletkeltő plakátokat eltakarítani, éppen ezért miután a XVI. kerületet is teleplakátolták úgy döntött, fényes nappal, hivatalos rendőrségi bejelentéssel, demonstráció keretében letakarítja ezeket  a kormánypropagandákat. A rendőrség pénteki határozatában tudomásul is vette Vajda Zoltán bejelentését. 

Vajda Zoltán arra hív fel mindenkit, aki nem tűri, hogy a Fidesz egymás ellen uszít embereket, hogy menjen el július 9-én, vasárnap 11:00 órára a Rákosi út 53. elé, és fejezze ki véleményét a plakátok levakarásával.

Budapest, 2017. július 7.