Vajda Zoltán az Együtt új elnökségi tagja

Az Együtt Országos Politikai Tanácsa mai ülésén Vajda Zoltánt, a párt XVI. kerületi önkormányzati képviselőjét, országgyűlési képviselőjelöltjét választotta meg új elnökségi tagnak. A választmány egyben megvitatta és elfogadta a párt Római-partot megmentő budapesti népszavazási kampánytervét és a már 5000 fölött tartó előregisztráció folytatásáról döntött. 

A nyár folyamán megüresedett helyre az Együtt választmánya ma Vajda Zoltánt választotta elnökségi tagnak. Vajda Zoltán az Együtt Budapest XVI. kerületi egyéniképviselő-jelöltje, nyugdíjszakértő, közgazdász, vállalkozó, a XVI. kerületben aktív, ellenzéki csapatot épített fel. Egyik legismertebb akciójuk a Fidesz-kormány gyűlöletkeltő Soros-plakátjainak nyilvános, hivatalosan bejelentett eltávolítása volt, amely országossá nőtte ki magát.

A választmány megvitatta és elfogadta a párt Római-partot megmentő budapesti népszavazási kampánytervét. Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke ismertette a Greenpeace megrendelésére készült közvélemény-kutatást, amely szerint a budapestiek alig 19 százaléka támogatja a Tarlós István és a Fidesz által erőltetett parti mobilgátat, 58 százalékuk pedig határozottan elutasítja. A budapestiek 11 százaléka fogadja el, hogy ebben a kérdésben a Fővárosi Közgyűlés önállóan döntsön, 57 százalékuk viszont népszavazást szeretne. Erre az egyetlen lehetőséget az Együtt és a Párbeszéd közös népszavazási kezdeményezése jelent. Az Együtt pedig ennek a felelősségét átérezve készül az aláírásgyűjtésre, amelyben épít a budapestiek aktivitására. A párt az utcán és az interneten előregisztrációt folytat, amelynek keretében már több mint 5000 budapesti jelezte, hogy alá fogja írni az íveket, illetve segíteni fog a gyűjtésben.   

Budapest 2017. szeptember 2.