Üdvözöllek a blogomon!

Szíjj Zsuzsanna, az EGYÜTT Párt elnökségi tagja és a budapesti 2. számú választókerületi (11. kerület) országgyűlési képviselőjelöltje vagyok.

A politikát “mellékállásban” csinálom, “civilben” ügyvéd vagyok és egy vállalkozást is vezetek.

2013, a Párt megalakulása óta vagyok az EGYÜTT tagja.

2015 óta az Országos Politikai Tanács alelnöke voltam. Ez a mi pártunk választmánya.

2017 februárja óta veszek részt az Elnökség munkájában.

Ügyvédként dolgozom 1992 óta. Korábban nem voltam tagja semmilyen pártnak, közéleti, politikai szerepet nem vállaltam és nem viseltem semmilyen állami tisztséget.

Őszintén szólva, azelőtt a 2010 novemberi nap előtt eszembe sem jutott politikával foglalkozni. Persze követtem az eseményeket, érdekelt a közélet, voltam tagja társadalmi célú alapítvány kuratóriumának, igyekeztem segíteni, ahol tudtam.

2010 novemberében azonban történt valami, ami megváltoztatott mindent, amit addig a közéletről gondoltam.

2010 novemberében történt a nyugdíjpénztári vagyon letartóztatása, elkommunizálása, einstandolása vagy egyszerűen szólva: lenyúlása. Ez nekem, jogásznak olyan csapás volt, amit már nem lehetett ép ésszel elviselni. Sötét jövőt láttam és ez a sötét vizió még nem is volt olyan sötét, mint, ami aztán bekövetkezett.

Hát így történt, hogy szépen lassan belekeveredtem a politikába. Azóta nézem, ahogy leépül az állam. Látom a meggondolatlan, felelőtlen törvényalkotást. Látom és elszenvedem a közigazgatás bénultságát. Tapasztalom az igazságszolgáltatás anomáliáit. Hallom a rémtörténeteket hatalmas vagyonok épüléséről, mely hatalmas magánvagyonok alapját az adófizetők pénze és a közös vagyonunk lenyúlása jelenti. Nem tudtam ezt már csendben hallgatni. Muszáj volt valamit tennem. Életem első tüntetése volt 2010 november 26.-n. (http://index.hu/belfold/2010/11/26/nem_lajkoltak_a_kormanyt)

Azóta sok tüntetésen voltam. Lassan már az ismeretlen ismerőseim azok az emberek, akik minden megmozduláson ott vannak, hogy tiltakozzanak a jelenlegi kormány egyre abszurdabb döntései, az országot  nagyon rossz irányba terelő intézkedései ellen. Ott vagyunk mindig, ha ki kell mondani, hogy modern, európai országban akarunk élni és tenni is hajlandók vagyunk ezért.

Azért indítom ezt a blogot, hogy időről időre leírjam a véleményemet kisebb-nagyobb ügyeinkről. Hogy elmondjam, ha úgy látom,rossz irányba mennek a dolgaink. El fogom mondani azt is, ha jó irányba mennek. Legszívesebben ilyenekről írnék. Megígérem, hogy keresni fogom ezeket a jó dolgokat. Szólok, ha megtalálom.

Addig is írok arról, ami foglalkoztat. Nemcsak nagy dolgokról, mert ennek a rendszernek a lényege a kis dolgok abszurditásával írható le a legjobban.

Sok szeretettel várom a véleményedet. Kommentelj, cáfolj, vitatkozz!