TÖBBEN LESZÜNK GULYÁS MARCIK, MINT AHÁNY FIDESZ-SZOLGA VAN!

Van benne valami gyomorforgatóan abszurd, hogy pártmunkás bíró és pártmunkás ügyészség ítél közmunkára egy olyan embert, aki évek óta tényleg a közjóért küzd, a közérdek a mindene. Akik kifejezték a véleményüket, azokért most egyesével megy a hatalom és annak gyáva csatlósai. Most kell hangosan kimondani, hogy ez már túl sok!

Adva van egy törvény, ami elvileg a felsőoktatási intézményeket szabályozná, gyakorlatilag egyénre szabottan támadja a CEU-t. Olyan követelményeket hoz, amelyeket biztosan nem fog tudni betartani az egyetem. Csak azért, hogy törvénytelenül működjön. Közben persze az egész Habonymédia hazugsága ömlik ránk, már számolni is nehéz. Beállt a sorba mindenki, bár nem mindig tudják eldönteni, hogy akkor most a CEU-t kell-e támadni, vagy csak objektív szabályokra kell hivatkozni. Akinek ahhoz már nem volt pofája, hogy azt hazudja, hogy ennek bármi értelme van, az lement házmesterbe. De több volt itt, mint a CEU. Tudja ezt az a sok tízezer ember, aki utcára ment a napokban.

Ha a te iskoládat, múzeumodat vagy a kanapédat kiszemelné Orbán Viktor, akkor holnap rólad írna az Origó, holnapután benyújtanák a törvényt, böfögne még egyet Kósa, aztán mire körbenézel, már nincs meg az iskolád, a múzeumod vagy a kanapéd a nappaliban.

Azzal, hogy aztán káderjános aláírta ezt a törvényt, amelyről süvít, hogy alkotmányellenes,  JANI végképp elvesztette elnökjellegét. Ez aztán kirívóan közösségellenes magatartás, amely alkalmas volt rá, hogy a Sándor-palotánál megjelenjenek ezrek.  Az állampolgárok körében a Fidesz aljas húzása keltett megbotránkozást és riadalmat, nem a tüntetők látványa.

Gulyás Márton, akit valószínűleg egy hőzöngő bolondnak könyvelt el a nemzeti színbe csomagolt propaganda, egy bátor ember. És nem mellesleg rendkívül komoly és jó videókat készít a Slejmshow csatornán. Kifejezte a véleményét. Azzal, hogy valaki lemosható festéket önt egy falra, attól még nem lesz olyan gonosz, mint Vader nagyúr. Ez a vélemény valakinek tetszik, valakinek nem. De egy olyan országban, ahol a törvények uralkodnak, ott a független és objektív szabályok döntik el, hogy a „valakinek nem tetszikből” bűnöző lesz-e. Magyarország 2017 tavaszán már nem ilyen ország.

Itt egy pitiáner politikai véleménynyilvánításért rátörnek a tüntetőkre a lakásán, fogva tartják napokig és RABLÁNCON viszik a tárgyalásra. RABLÁNCON. Azt, aki festéket dobált, majd bocsánatot kért attól, akire ráömlött. A tárgyalás jelenetei annyira abszurdok voltak, hogy azok már a Tanú című filmbe sem fértek volna bele, túl hihetetlen lenne. A védők nem idézhetnek be tanúkat, de a vád tanúi is cáfolják a hazugságokat. Senki nem látott harmadik embert, nem volt ott garázdaság, nem volt bántalmazás. De persze valószínűleg a beidézett rendőröknek már nem is lesz meg az állása holnap, hiszen nekik azt kellett volna mondaniuk, hogy a két tüntető a patás ördög és a nemzet ellensége és valójában legalább hárman voltak.

Mert itt tartunk ma. Az ügyészség kiszolgálja a Fideszt. Futni hagyják az igazi bűnözőket (Marcinak erről is volt egy zseniális videója: katt ide!), a bíró pedig bólogat. Na, most már tényleg betelt a pohár. Tüntetni kell, festéket, tojást dobálni, de erőszaktól tartózkodni. A falig el kell menni, mert ők már túlmentek a falon is. A törvényeket már azok ellen hozzák, akiket nem szeretnek, a bíróságot már az ellen használják, akit nem szeretnek. Nekik már tényleg semmi sem fontos a saját hatalmukon kívül. És tévedés ne essen, nem arról van szó, hogy szeretjük-e Gulyás Mártont vagy Varga Gergelyt. Itt arról van szó, hogyha ha te rosszkor köhögsz, már akkor is érted megy a rendőrség, az ügyészség nyilvánvaló hazugsággal vádol meg, a pártmédia lejárat. A sok pártmunkás pedig elküld téged is közmunkára. Vagy ki tudja, lesz-e börtön egy lájkért.

Csak akkor állíthatjuk meg őket, ha mind fölállunk és bátrak leszünk. Ha már többen leszünk és hangosabbak leszünk, mint a hatalom gyáva szolgái. De ezt senki ne vegye fenyegetésnek. Hiszen Rogánt és társait egy tisztességes tárgyaláson is elítélnék sok év börtönre! Hiszen jön majd még a rendőrautó ezekért. De nekik kijár majd egy valódi ügyvéd és egy valódi bíró. Aztán majd meglátjuk, hogy mi jár annak, aki Moszkvának szolgáltatja ki az országot. De erről nem én vagy bayerzsolti dönt majd, hanem egy valódi bíróság.

Papp Roland