Szigetvári Viktor: Tállai András kampánycélokból már az üzemanyagárakat is megszabja

Ha legközelebb a lángos lesz túl drága, abba is bele fog szólni a vörös telefonján Tállai András?

Tállai András, a NAV elnöke, fideszes országgyűlési képviselő számolt be a Facebook-oldalán arról, hogy Mezőkövesden csökkenti a MOL az üzemanyagárait, a velük folytatott tárgyalásainak köszönhetően. Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy Tállai hatalmi helyzetből bocsátkozik egy konkrét vállalkozás konkrét termékének árcsökkentésébe. Ha el tudta intézni, az a botrány, ha csak hazudja, akkor az.

Tállai András, a NAV elnöke, Mezőkövesd volt polgármestere, a térség országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a MOL illetékes képviselőivel folytatott egyeztetései után Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal, míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.

Szigetvári Viktor felháborítónak tartja, hogy Tállai András már az üzemanyagárakat is meg akarja határozni választókerületében. A kormánypárti politikusok bármibe beleszólnak puszta kampánycélokból. Vérlázító, hogy az adóhatóság és a vámhivatal vezetőjeként, hatalmi helyzetből bocsátkozik egy konkrét vállalkozás konkrét termékének árcsökkentésébe. Ehhez nincs joga, ez a szemlélet a rendszerváltás előtti időszakot idézi. Az üzemanyagárak kiskereskedelmi meghatározása piaci verseny kérdése, most azonban az ország legnagyobb vállalatánál tudta elérni egy fideszes képviselő, hogy valami olcsóbb legyen. Ha legközelebb a lángos lesz túl drága a strandon, akkor abba is bele fog szólni vörös telefonján Tállai András? Ugyanakkor azt is jó lenne tudni, hogy kinél kell jelentkezni, kit kell hívni, ha valaki valamit drágának talál?

Ez a kádárista mentalitás az újabb bizonyítéka annak hogy a Fidesz nem jól működő, szabad és versengő piacgazdaságot szeretne, hanem kézivezérléses gulyáskommunizmust, ahol el tudják lopni, amit akarnak, miközben az árakba is bele tudnak szólni egy telefonhívással. Ez árt az országnak, és rossz a fogyasztóknak, mert tönkreteszi a versengő szolgáltatókat.

Ha bele tudott szólni az árakba, az a botrány, ha csak ezt hazudja és természetes árcsökkenésről van szó, ami az üzemanyagoknál hétről hétre előfordul, akkor az a botrány, mert hülyének nézi a választókat.

Budapest, 2017. november 12.

Szigetvári Viktor

az Együtt választmányi elnöke