Szigetvári Viktor: Semjén Zsoltnak le kell mondania!

Korrupt szívességkereskedelemből fizette luxusvadászatait a miniszterelnök-helyettes

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Semjén Zsoltnak le kell mondania, miután kiderült, hogy korrupt szívességkereskedelem részeként vadászik évek óta. Ráadásul Semjén Zsolt hazudott, mert nem rokonlátogatóba ment Svédországba. A miniszterelnök-helyettes méltatlanná vált hivatalára. 

Semjén Zsolt skandináv vadászatainak költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta, mondták el a Magyar Nemzetnek a vadászatok szervezői. A második Orbán-kormány hatalomra kerülése óta Farkas József érdekeltségei  rengeteg állami megbízáshoz jutottak valamint csak uniós forrásból több mint 530 millió forintot kaptak.

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint azonnali hatállyal távoznia kell hivatalából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, mert politikus számára tiltott anyagi szívességet fogadott el, és ezért tudott legalább 5 alkalommal skandináv luxusvadászaton részt venni. 

A mai sajtóinformációk alapján nyilvánvalóvá vált, hogy nem saját vagyonából fizette Semjén a luxusvadászatot, hanem korrupt szívességet fogadott el egy, a kormány által százmilliókkal támogatott szállodaipari vállalkozótól. Semjén Zsolt hazudott, mert nem rokonlátogatóba ment Svédországba, hiszen Farkas József szálloda-vállalkozó nem a rokona. Viszont legalább 5 alkalommal kifizette Semjén egyenként 3-5 millió forintos vadászati költségét, ezzel egyébként megsértve a vagyonnyilatkozati szabályokat is.

Semjén Zsolt ezzel méltatlanná vált hivatalára, és azonnal távoznia kell!

Budapest, 2018. március 12.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelöltje