Szigetvári Viktor panasza miatt mégis kell nyomoznia a rendőrségnek a kerepesi hűtlen kezelés gyanújának ügyében

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke májusban tett feljelentést annak ügyében, hogy bár kevesebb buszjáratot indít a Kerepes menetrend szerinti helyi személyszállítását ellátó cég, mégis ugyanannyi pénz kapnak a Franka Tibor vezette várostól. Szigetvári Viktor panasztétele miatt a Gödöllői Járási Ügyészség a korábban megszüntetett nyomozás folytatására szólította fel a rendőrséget. 

Mint ismert, Szigetvári Viktor májusban tett feljelentést aKerepes város buszszolgáltatásra kötött közszolgáltatási szerződésével kapcsolatos problémák ügyében. Az önkormányzat 2012. szeptember 28-án kötött közszolgáltatási szerződést a Régió 2007 Kft.-vel autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás ellátására Kerepes közigazgatási területére vonatkozóan. A 2015. december 21-én módosított, jelenleg hatályos szerződéshez képest Franka Tibor polgármesterrel történt – a busztársaság vezetője által írt levél szerint – 2016 évvégi szóbeli megállapodás alapján csökkent a buszjáratok száma. Ugyanakkor információink szerint az írásos megállapodást nem módosították, a képviselő-testület részéről nem volt erre vonatkozó döntés és  Kerepes Város Önkormányzata jelenleg is ugyanakkora összeget fizet a Régió 2007 Kft. számára a buszszolgáltatásért, így számítások szerint havi közel 100.000 forintos kár érheti az önkormányzatot. 

A 2017. júliusában megkezdett nyomozást a Gödöllői Rendőrkapitányság megszüntette. Ezek után Szigetvári Viktor panasszal élt a Gödöllői Járási Ügyészségnél. Az ügyész napokban kézhez vett határozata szerint az ügyben keletkezett iratokat hivatalból felülvizsgálta és megállapította, hogy a tényállás teljes felderítéséhez és a megalapozott döntés meghozatalához további nyomozási cselekmény elvégzése szükséges, így a nyomozás folytatását rendelte el.

Budapest, 2017. szeptember 6.

Szigetvári Viktor

az Együtt választmányának elnöke