Szigetvári Viktor a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz fordul az MTI elfogult tájékoztatása miatt

Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke bejelentéssel fordul az Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz miután a Magyar Távirati Iroda nem számolt be az Európai Tanács emberi jogi jelentésében megjelent magyarországi kritikákról. Az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke követeli, hogy az MTI közpénzen fenntartott állami hírügynökségként ne szelektáljon a hírek között.

Az Európa Tanács emberi jogi jelentésében több helyen is megemlíti Magyarországot mikor a jogállamiság, a sajtószabadság, a politikai sokszínűség romlásáról ír. A Magyar Távirati Iroda ezekről az aggályokról azonban csak általánosságban számolt be, nem említette meg Magyarországot.

Szigetvári Viktor szerint ezzel az MTI újra bebizonyította, hogy politikai irányítás alatt áll, amely a ’60-as évek sötét korszakát idézi. Az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a Magyar Távirati Iroda feladatával ellentétben elfogultan, szakmaiatlanul számolt be az Európa Tanács jelentéséről. Az MTI ismét megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvét, azzal, hogy a Magyarországra vonatkozó kritikákat nem szemlézte ki.

Szigetvári Viktor bejelentéssel fordul a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz az MTI elfogult tájékoztatása ügyében.

Az Együtt követeli, hogy az MTI közpénzen fenntartott állami hírügynökségként ne szelektáljon a hírek között ahelyett, hogy mindenről tisztességesen beszámolna, ami kicsit is hírértékkel bír.

Budapest, 2017. április 21.

Szigetvári Viktor

az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke