Szigetvári Viktor: Mészáros Lőrinc újabb sajtópiaci pozíciószerzése a sajtószabadság egyre súlyosabb válságát jelzi

Augusztus 20-án a sajtószabadság mélyülő válsága ellen tüntetünk

Immár az egyetlen kihasználatlanul álló, országos lefedettségű rádiós frekvencia, a Class FM is Mészáros Lőrinc kezébe kerülhet − írja a Magyar Nemzet. Ezzel folytatódik az Orbán Viktor által Tusványoson meghirdetett szabad sajtó elleni harc, a sajtószabadság felszámolása, mindehhez pedig lopott adófizetői pénzeket használnak fel.

Mészáros Lőrinc a vidéki sajtóban és az országos médiában szerzett piaci erőfölényével túl nagy befolyást szerzett a magyar médiában, ezért arra kérjük a Médiahatóságot, hogy a sokoldalú tájékoztatás megteremtése érdekében utasítsa el Mészáros Lőrinc pozícióba kerülését.

Az Együtt szerint a magyar demokrácia és jogállam egyre súlyosabb válságát jelzi, hogy eredetileg az állampolgárok érdekeinek szolgálatára, illetve védelmére hivatott állami intézmények egyre zavartalanabbul szolgálják Orbán Viktor és strómanjai érdekeit.

Az Együtt szerint minden demokrata gondolkodású szabad polgár felelőssége, hogy bátran kiálljunk a szabadságunk korlátozása és a sajtószabadság mélyülő válsága ellen, és ne nézzük tétlenül, hogy a rezsim egyre messzebbre merészkedjen a Fidesztől független, szabad gondolkodású emberek és intézmények üldözésében, illetve felszámolásában.

Budapest, 2017. augusztus 2.

 

Szigetvári Viktor

az Együtt választmányának elnöke