Szigetvári Viktor: Magyarországnak is csatlakoznia kell a hibrid fenyegetéseket elhárító központhoz!

Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy csatlakozzon a magyar állam is a finnországi hibrid fenyegetés elhárítását szolgáló központ felállításához. Szigetvári Viktor szerint a hibrid háborúktól való fenyegetettséggel szemben csak nemzetközi összefogássál lehet sikeresen fellépni.

Az EU és a NATO nyolc tagállama csatlakozott kedden Finnországhoz egy hibrid fenyegetés elhárítását szolgáló központ felállításához. Hibrid fenyegetésnek azt az új orosz stratégiát nevezik, melynek része a kiberhadviselés, a hackertámadásokkal megszerzett információk politikailag motivált szivárogtatása és az álhírek terjesztése és álhíreket terjesztő propagandaoldalak létrehozása.

Szigetvári Viktor szerint Magyarországon megnövekedett az orosz aktivitás. Hazánk kiszolgáltatottnak tűnik, különösen azáltal, hogy az Orbán-rezsim számos ügyben tudatosan összejátszik Oroszországgal. Az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke szerint a magyar nemzeti biztonság és a nemzeti érdek megköveteli, hogy hazánk csatlakozó partnerként működjön együtt az alapítóval és az azóta csatlakozott NATO- vagy EU-tagországokkal. 

Szigetvári Viktor felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy csatlakozzon a magyar állam is ehhez a kezdeményezéshez, mert a hibrid háborúktól való fenyegetettséggel szemben csak nemzetközi összefogássál lehet sikeresen fellépni.

Budapest, 2017. április 13.

Szigetvári Viktor

az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke