Szigetvári Viktor: A Fideszes legfőbb ügyész már most évekre húzza el az Elios-ügy vizsgálatát

Polt Péter esküszegő ügyész, hatalma illegitim, távoznia kell!

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Polt Péter fideszes legfőbb ügyészként folytatja Orbán Viktor és illiberális rezsimje szolgálatát az Elios-ügyben. Polt Péter esküszegő ügyész, hivatalára méltatlan, a köztársaság maradékának árulója. Szigetvári Viktor felszólítja, hogy távozzon, adja át a helyet az ügyészi szervezetben méglevő tisztességes ügyészeknek, akik méltók volnának a hivatalára.

Polt Péter hivatala azt nyilatkozta, hogy évekig eltarthat az Elios-ügy nyomozása.

Szigetvári Viktor szerint ezt a fideszes legfőbb ügyész azért mondja, hogy Orbán Viktort és maffiáját szolgálva kimossa a bűnösöket, és a felejtésre játsszon. Kettős mérce van ma Magyarországon, és ezzel megszűnt a jogállam, megszűnt a jog előtti egyenlőség. A fideszes bűnözőket a fideszes legfőbb ügyész megmenti, mindenki mást politikai érdek szerint helyeznek vád alá.

Az Elios-ügy világos mint a nap: a munkát az áruló Polt Péter és ügyészi klikkje helyett elvégezte az Európai Unió. Tisztességes vezető ilyenkor éjt nappallá téve dolgozna és előzetes letartóztatásba helyeztetné a bírósággal a szervezett bűnözői csoportot, amely ellopott sokmilliárdnyi uniós adóforintot.

Polt Péter esküszegő ügyész, hivatalára méltatlan, a köztársaság maradékának árulója. Az Együtt felszólítja, hogy távozzon, adja át a helyet az ügyészi szervezetben meglévő tisztességes ügyészeknek, akik méltók volnának hivatalára.

Szemben minden más ellenzéki párttal, az Együttnek meggyőződése, hogy most tavasszal rendszerváltásra van szükség. Rendszerváltás esetén az elnyomó hatalom kiszolgálói azonnal elveszítik hivatalukat, és ezt hazánk nemzetközi partnerei is tudomásul fogják venni, legitimálni fogják. Az illegitim Polt Pétert az új, rendszerváltó kormány megalakulásának napján automatikus hivatalvesztését követően pedig alkotmányos rend elleni összeesküvés vádjával vád alá kell helyezni.

Budapest, 2018. február 13.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelöltje