Szigetvári Viktor feljelentést tesz a Hír Tv által nyilvánosságra hozott Kubatov-lista ügyében

A Hír Tv online birtokába került dokumentumból derült ki, hogy papok, tanárok és a „proli réteg” nevei is szerepelnek azon a soproni listán, amit a Fidesz készített valószínűleg még 2014-ben. A listán a név mellett feltüntetik a róla alkotott véleményt, hány embert ismer, milyen a politikai beállítottsága és a módszert, amivel szóra bírható, meggyőzhető, illetve a személyes adatait, elérhetőségeit is. 

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint elfogadhatatlan, ahogy a Fidesz a Kubatov-listával megsérti az emberek személyes adatainak védelméhez való jogát hiszen, azok kezelése jogszerűtlenül folyik. Az elmúlt években számos alkalommal derült már ki, hogy a Fidesz tudatosan és rendszeresen törvénytelen kampánytechnikával él, ennek ellenére folytatja a jogsértéseket. 

Szigetvári Viktor tiltott adatgyűjtés és adatvédelmi törvénysértés gyanújával feljelentést tesz az ügyben.

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja a Fideszt, hogy azonnal fejezzék be a tiltott, jogsértő adatgyűjtéseket.

Az Együtt minden jogi és politikai eszközt föl fog használni a magyar belpolitika megtisztításáért, ennek pedig – a korrupciós ügyek és lopások föltárása mellett – fontos állomása a törvénytelen Kubatov-listák fölszámolása.

Budapest, 2018. április 5.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelöltje