Szigetvári Viktor: Felháborító, hogy jogi korlátok hiányában nincs lehetőség a miniszterelnök politikai propagandájának betiltására

Orbán és kormánya bármit megtehet kampányidőszakon kívül

Jogi korlátok hiányában Orbán Viktor és a Fidesz zavartalanul folytathatja pártpropagandáját kampányidőszakon kívül – reagált Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) mai, Orbán Viktor külföldi magyaroknak írt levelével kapcsolatos kifogását elutasító döntésére.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke a hét elején fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz Orbán Viktor külföldön élő magyaroknak küldött levele ügyében. Véleménye szerint a levél pártpropagandának minősül, mivel a választási információkról a Nemzeti Választási Irodának (NVI), illetve a helyi választási irodáknak kell tájékoztatniuk a választópolgárokat, nem a miniszterelnöknek. Az NVB mai ülésén a kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasította, indoklásuk szerint a testületnek nincs hatásköre a kérdés megítélésére, ugyanis a kampányidőszakon túli kampánytevékenység nem tartozik a választási eljárási törvény hatálya alá, amelynek alapján az NVB el tudna járni.

Szigetvári Viktor szerint felháborító, hogy  jogi korlátok hiányában nincs lehetőség a miniszterelnök politikai propagandájának betiltására. Orbán és kormánya bármit megtehet kampányidőszakon kívül, ráadásul pártjuk támogatottságának növeléséhez közpénzt használnak fel.

Budapest, 2017. július 20.

Szigetvári Viktor

az Együtt választmányi elnöke