Szigetvári Viktor és Kerepesi Tibor: Az ÁSZ-nak eljárást kell indítania tiltott pártfinanszírozás ügyében a piaci ár alatt irodát bérlő kaposvári Fidesz ellen

Az Együtt az Állami Számvevőszékhez és a rendőrséghez fordul

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje és Kerepesi Tibor, az Együtt kaposvári országgyűlési képviselőjelöltje mai sajtótájékoztatóján elmondta: az Együtt bejelentést tesz tiltott pártfinanszírozás miatt az Állami Számvevőszéknél valamint hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon, ugyanis a kaposvári önkormányzat a piaci ár negyedéért ad bérbe irodát a helyi Fidesznek. Ez tiltott pártfinanszírozás, ami ellen az ÁSZ-nak fel kell lépnie!

Kerepesi Tibor elmondta: Kaposváron meglepő körülmények között bérel magának pártirodát a Fidesz. Tavaly ősszel a Pártok Házából az összes civil szervezetet, illetve pártot elküldték, mivel azt az önkormányzat átadta a készenléti rendőrségnek. Ezek után Kaposváron egy 10 emeletes önkormányzati tulajdonban lévő ház 167 négyzetméteres szintjét kiírta pályázatra a városvezetés. A tenderben 170 ezer forint + áfáért kínálták az épületet. A Fidesz erre pályázott bruttó 50 ezer forinttal, azaz negyedannyiért. Az önkormányzat azzal az indokkal, hogy más ajánlat nem érkezett, odaadta a Fidesznek az épületet, így az városvezetés jelenleg négyzetméterenként 236 forintért ad bérbe egy 167 négyzetméteres irodát a pártnak. 

Kerepesi Tibor szerint ez már csak azért is meglepő, mert az önkormányzat bevétele nagyon alacsony. Tavaly augusztusban még szociális segélyt is kapott a városvezetés, mert nem tudta biztosítani a rászorulóknak a szükséges forrásokat. Kaposvár tehát nem engedheti meg magának, hogy az eredetileg elvártnál ennyivel olcsóbban osztogasson önkormányzati ingatlanokat. 

Szigetvári Viktor felháborítónak tartja, hogy amíg az Állami Számvevőszék több ellenzéki pártot is méltánytalan módon próbált lejáratni valótlanul hangoztatva, hogy piaci ár alatt bérelnek irodát, addig a Somogy megyei Fidesz ezt gond nélkül megteheti. 

Szigetvári Viktor hozzátette, hogy ez felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, éppen ezért az Együtt bejelentést tesz az Állami Számvevőszéknél. Az ÁSZ-nak ki kell vizsgálnia a kaposvári önkormányzat helyi Fidesszel kötött, a piaci árnál lényegesen olcsóbb irodabérleti szerződését. Mindemellett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz a párt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Budapest, 2018. március 12.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelöltje

és

Kerepesi Tibor

az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje