Szigetvári Viktor és Gombkötő Róbert: A Gödöllői Rendőrkapitányság nyomoz a Franka Tibor vezette Kerepes várossal kapcsolatban hűtlen kezelés gyanúja miatt

Szigetvári Viktor májusban tett feljelentést annak ügyében, hogy bár kevesebb buszjáratot indít Kerepes menetrend szerinti helyi személyszállítását ellátó cég, mégis ugyanannyi pénz kapnak a várostól. A Gödöllői Rendőrkapitányság arról értesítette az Együtt választmányának elnökét, hogy elrendelték a nyomozást az ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentése nyomán.

Szigetvári Viktort a napokban értesítette a Gödöllői Rendőrkapitányság, hogy elrendelték a nyomozást a 2017. május elején ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentése nyomán.

A feljelentés hátterében Kerepes város buszszolgáltatásra kötött közszolgáltatási szerződésével kapcsolatos problémák állnak. Az önkormányzat 2012. szeptember 28-án kötött közszolgáltatási szerződést a Régió 2007 Kft.-vel autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás ellátására Kerepes közigazgatási területére vonatkozóan. A 2015.12.21.-én módosított, jelenleg hatályos szerződéshez képest képest Franka Tibor polgármesterrel történt egy – a busztársaság vezetője által írt levél szerint – 2016 évvégi szóbeli megállapodás alapján csökkent a buszjáratok száma. Ugyanakkor információink szerint az írásos megállapodást nem módosították, a képviselő-testület részéről nem volt erre vonatkozó döntés és  Kerepes Város Önkormányzata jelenleg is ugyanakkora összeget fizet a Régió 2007 Kft. számára a buszszolgáltatásért, így számítások szerint havi közel 100.000 forintos kár érheti az önkormányzatot.

Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy Franka Tibor Kerepes gazdálkodásáért felelős polgármester nem gondos gazdaként bánik a város pénzével.

Budapest, 2017. július 2.

Szigetvári Viktor

az Együtt választmányának elnöke 

és 

Gombkötő Róbert 

az Együtt kerepesi önkormányzati képviselője