Szigetvári Viktor: Élő Norbert tisztázza az áron aluli ingatlanvásárlási szándék részleteit!

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje megdöbbenéssel értesült arról, hogy Élő Norbert, a DK politikusa a korábbi évtizedek ingatlanmutyijait idéző ügylet szereplője lehet a XI. kerületben. Szigetvári Viktor szerint az ilyen gyakorlat mind ellenzéki, mind kormánypárti politikus részéről elfogadhatatlan. Éppen ezért az Együtt miniszterelnök-jelöltje arra kéri Élő Norbertet, tisztázzon a nyilvánosság felé az áron aluli ingatlan vásárlásával kapcsolatban minden részletet, és három független értékbecslővel bizonyítsa be, hogy valóban piaci értéken veszi meg a kerületi ingatlant. 

Minden jel szerint a XI. kerület fideszes többségű vezetése partner abban, hogy az önkormányzat áron alul szabaduljon meg egy ingatlantól, a vevő pedig az egyik ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció fővárosi politikusa. A 24.hu információi szerint Élő Norbert cége decemberben kibérelt egy önkormányzati ingatlant, rá egy hónapra jelezte, meg is akarja venni, méghozzá a környékbeli ingatlanok árának feléért-harmadáért, 8-9 millió forintért. Sőt, Élő Norbert még további árcsökkentést is kérvényezett. 

Szigetvári Viktor megdöbbenéssel értesült arról, hogy Élő Norbert, a DK politikusa a korábbi évtizedek ingatlanmutyijait idéző ügyletre készül. Azzal, hogy a pár hetes bérleti szerződés után vételi kérelmet nyújtott be egy ingatlanra, méghozzá az értékének feléért-harmadáért, felmerül a túlzottan nyomott áron való értékesítés gyanúja. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint az ügyet külön kellemetlenné teszi, hogy javarészt fideszes szavazatokkal kerülhetne sor erre a kétes vásárlásra. 

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje arra kéri Élő Norbertet, tisztázzon a nyilvánosság felé az áron aluli ingatlan vásárlásával kapcsolatban minden részletet, és három független értékbecslővel bizonyítsa be, hogy valóban annak értéke szerint veszi meg a kerületi ingatlant. 

Budapest, 2018. február 13.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelötje