Szigetvári Viktor: Egy szabad országban a miniszterelnök veje sem lophat

Tiltakozó plakátokat helyezett ki az Együtt a Legfőbb Ügyészség elé

Az Együtt három tiltakozó óriásplakátot állított fel a Legfőbb Ügyészség elé amiatt, mert hiába került több hónapja napvilágra az OLAF terhelő jelentése Tiborcz Istvánt, illetve az ELIOS Zrt.-t illetően, az eddig nyilvánosságra került információk szerint Polt Péter ügyészsége még mindig nem hallgatta ki Tiborcz Istvánt sem gyanúsítottként, sem tanúként. Erről Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje beszélt mai sajtótájékoztatóján. A három plakátra a következőket írta az Együtt: 12 milliárd forint ellopott közpénz. | A tettes Orbán Viktor veje. | Polt Péter! Miért nincs még letartóztatva Tiborcz?

Szigetvári Viktor szerint Polt Péter ügyészsége azért nem nyomoz, azért nem hallgatja ki a bűnügyben érintett, miniszterelnökhöz közelálló embereket, mert a Fidesz egy olyan elnyomó, illiberális rendszert épített ki, amelyben a fideszes kasztnak, a fideszes elitnek mindent szabad. Az Orbán Viktornak alávetett ügyészség a fideszesek ellen nem nyomoz, de az ellenzékieket még a nem létező bűnök miatt is előzetes letartóztatásba helyezik.

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy a három óriásplakátból álló látványos installáció alapötletét 2017 egyik legsikeresebb filmje, a Három óriásplakát Ebbing határában adta, amelyben a rendőrség, a helyi hatóságok éppúgy nem nyomoznak egy bűnügyben, ahogyan Polt Péter sem nyomoz Tiborcz István ügyében. Ma Magyarországon sokmilliárd forint közpénzt el lehet lopni akkor, ha Orbán Viktor veje, Tiborcz István teszi ezt, Polt Péter pedig legfőbb ügyészként semmit sem tesz ellene.

Szigetvári Viktor szerint egy szabad országban a miniszterelnök veje sem lophat, egy szabad országban a miniszterelnök vejét is ki lehet vagy tanúként, vagy gyanúsítottként hallgatni.

Az Együtt szerint vasárnap lehetséges a kormányváltás. Ehhez az kell, hogy a lehető legszélesebb körben egyéni választókerületi együttműködések jöjjenek létre az ellenzéki pártok között. Ezért az Együtt mindent megtett, az ország 76 választókerületében a párt vagy visszalépett, vagy nem is indított jelöltet.

Az Együtt a hátralévő két napban is tisztességgel kampányol azért, hogy állva maradt jelöltjei jó eredményt érjenek el, győzelemre esélyes jelöltjei nyerjenek, az Együttre leadott listaszavazatokkal pedig olyan bátor, cselekvő politikusok jussanak parlamenti mandátumhoz, mint Juhász Péter, Hajdu Nóra és mások.

Szigetvári Viktor ugyanakkor hozzátette: akkor lehet Polt Pétert és Tiborcz Istvánt elszámoltatni, ha legkésőbb holnap 11.00 óráig a 70, 80, 90, 100 egyéni jelöltet szavazólapokon tartó pártok, az LMP, a Momentum és a Jobbik önként, egyoldalúan visszalép és hajlandó koordinálni a többi ellenzéki párttal.

Budapest, 2018. április 6.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelöltje