Szigetvári Viktor bilincset vitt Polt Péternek, hogy megsürgesse a Tiborcz elleni intézkedést

Szigetvári Viktor érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja, hogy az OLAF-jelentés nyomán az Elios-ügyben szűk egy hónapja elindított nyomozás során még mindig nem gyanúsította meg Tiborcz Istvánt az ügyészség. Az eset ismét rámutat: a főügyész nem hajlandó vizsgálatot indítani a Fidesz, Orbán Viktor és családja kétes, maffiaszerű ügyeiben. Annak érdekében, hogy még kevesebb akadálya legyen a Tiborcz István elleni intézkedésnek, Szigetvári Viktor vezetőszáras bilincset vitt a Legfőbb Ügyészségere Polt Péternek.

Szigetvári Viktor mai sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az OLAF Elios-ügyben végzett vizsgálatából bebizonyosodott, hogy Tiborcz István volt cége kartellgyanúsan nyert el közbeszerzéseket. Az OLAF ezekre az eredményekre a volt Tiborcz-cég körüli gyors vizsgálatból jött rá, miközben a magyar rendőrség 2016 nyarán lezárt nyomozása mindent rendben talált. Szigetvári Viktor szerint az utóbbi napokban számos olyan információ látott napvilágot, amelyek bizonyítják, hogy bűncselekményt követett el az ügyészség és a rendőrség, azzal, hogy két éve nem indított nyomozást és nem tartóztatta le az Elios részéről azokat, akik visszaéltek közpénzzel. Az Fidesz-kormány által titkolt, de mégis kiszivárgott OLAF-jelentés rámutat, hogy mindenre kiterjedő, alapos nyomozást kellett volna folytatnia az ügyészségnek Elios-ügyben.

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje nyilvánvalónak tartja, hogy ha egy ellenzéki politikus követett volna el Tiborcz egykori cégéhez hasonló botrányos bűncselekményeket, azt az esetet egyből kivizsgáltatta volna Polt Péter és vezetőszáron vitték volna el a felelőst. Orbán Viktor veje esetében azonban nem hajlandó ilyen módon eljárni, hiszen a legfőbb ügyész Orbán illiberális rezsimjét szolgálja, így az igazságszolgáltatásban kettős mérce érvényesül.

Szigetvári Viktor közel egy hónappal az OLAF ügyészségnek megküldött jelzése után érthetetlennek tartja, miért nem gyanúsították még meg Tiborcz Istvánt, vagy legalább a cég ügyvezetőjét. Annak érdekében, hogy még kevesebb akadálya legyen az Orbán Viktor veje elleni intézkedésnek, Szigetvári Viktor vezetőszáras bilincset vitt a Legfőbb Ügyészségere Polt Péternek. Az erről készült videó az alábbi linken tekinthető meg: https://www.facebook.com/egyuttkorszakvaltok/videos/1570696673048234/

Budapest, 2018. február 9.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelöltje