Szigetvári Viktor: Balog Zoltán folytatja, amit Orbán Viktor Miskolcon megkezdett

Ha már 8 év alatt nem tett semmit roma-ügyben a Fidesz, legalább ne keltsen most indulatokat!

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Balog Zoltán hazudik és kétségbeesve gyűlöletet kelt, amikor arról beszél, hogy az EU el kívánja venni a roma-integrációra szánt pénzeket, és a menedékkérőknek fogja adni. Az EU nem ezt és nem így akarja. Szigetvári Viktor felszólítja a Fideszt, hagyja abba az ország lelki tönkretételét a gyűlöletkeltéssel, úgyis vereséget fognak szenvedni.

A migránsok befogadásának legnagyobb vesztesei Közép- és Kelet-Európában a romák lehetnek, mivel az ő integrációjukra fordított pénzeket kellene az illegális bevándorlókra fordítani – nyilatkozta Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere.

E nyilatkozat is egyértelmű jele a kétségbeesett, gyűlöletkeltő Fidesz-kampánynak. A teljesítményükkel nem tudnak dicsekedni, így inkább félelmet és gyűlöletet keltenek. Szigetvári Viktor szerint három szempontból is hazugság, amit Balog Zoltán állít: 

  1. Az EU nem ezt és nem így akarja. 
  2. A menedékkérőket támogatni nem bűn, de nem abból a forrásból kell, amit Balog hazudik. 
  3. A magyar cigányságot ez nem érinti, tőlük emiatt forrást nem vonnak el, felesleges őket ijesztgetni, és velük szemben irigységre építő indulatokat kelteni.

Szigetvári Viktor felszólítja a Fideszt, hagyja abba az ország lelki tönkretételét a gyűlöletkeltéssel, úgyis vereséget fognak szenvedni. Ehhez az Együtt a maga liberális demokrata politikáját teszi hozzá, amely nem tűri az indulatkeltést kisebbség vagy többség iránt semmilyen formában. Szabad ország akkor lesz Magyarország, ha a kormány nem kelt tudatosan gyűlöletet. Az Együtt ezért dolgozik.

Budapest, 2018. március 11.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelöltje