Szigetvári Viktor: Azonnal távoznia kell a jegybank éléről a pénzügyi trükkökkel luxusrezidenciát használó Matolcsy Györgynek!

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a jegybankelnöknek azonnal le kell mondania, miután kiderült: fia és unokatestvére pénzügyi segítségével, trükkjeivel a legnagyobb titokban használ Matolcsy György egy 430 milliós luxusrezidenciát. Egy jegybankelnöktől elfogadhatatlan ez a maffiamódszer.

430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát használ Matolcsy György – írta meg a 24.hu. Az ingatlant Matolcsy György fiának cége vette meg és Matolcsy György unokatestvérének bankja hitelezte. A jegybankelnök úgy veszi igénybe a rezidenciát, hogy az minél inkább rejtve legyen a nyilvánosság elől, így mindeddig el tudta kerülni, hogy számot adjon arról, miből futja az ingatlan használatára.

Szigetvári Viktor szerint a 24.hu cikkéből egyértelműen látszik, hogy Matolcsy György saját családja és pénzügyi trükkök igénybevételével használja a luxusingatlant. Egy jegybankelnöktől elfogadhatatlan az a módszer, ahogyan mindent megtesz azért, nehogy a nyilvánosság számára is kiderüljön mérhetetlen urizálása. Sokadik bizonyítéka ez annak, hogy az Orbán-rezsimben csak az uram-bátyám viszonyoknak megfelelően a saját családtagjaikat gazdagítják a magyar adófizetők pénzéből, hogy aztán a rokonok kihasználásával a fideszes nagyurak is fényűző életet éljenek. 

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje azonnali lemondásra szólítja fel a maffiamódszerekkel urizáló jegybankelnököt.

Budapest, 2018. március 13.