Szabó Szabolcs: Újabb pofont kapott Németh Szilárd a Kúriától, nem lett övé a Munkásotthon!

Bár Németh Szilárd szívós munkával elérte, hogy most már nem csak a helyi önkormányzat, de az állam sem támogatja a fontos közszolgáltatást ellátó Csepeli Munkásotthont, ennek ellenére a Kúria jogerős döntése szerint a Fidesz alelnöke nem lett a Munkásotthont üzemeltető alapítvány egyszemélyes kuratóriuma. Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli-soroksári országgyűlési képviselője felszólítja Németh Szilárdot, hogy fejezze be a Munkásotthon lenyúlására irányuló akciók szervezését! Inkább azzal számoljon el, hova lett az a 2 milliárd forint, amit egy birkózócsarnok felépítésére kapott.

Mint emlékezetes, Németh Szilárd keresztes hadjáratot hirdetett a Csepeli Munkásotthon lenyúlásáért. A fideszes parlamenti többség támogatásával elfogadtatta az Országgyűléssel a lex Munkásotthont, aminek következtében a Csepeli Munkásotthont üzemeltető alapítványhoz kapcsolódó alapítói jogok a Csepeli Önkormányzathoz kerültek át. A törvény elfogadása után a Fideszes városvezetés Németh Szilárdot akarta bejegyeztetni egyszemélyes kuratóriumként, ami tételesen szembe ment a magyar jogszabályokkal. A Munkásotthon védelmében élesen tiltakoztak a csepeli ellenzéki politikai szervezetek és a csepeli lakosok is, több alkalommal volt tüntetés is a Csepel kulturális életében meghatározó szerepet játszó intézmény védelmében. A Munkásotthon pedig a bíróságtól kérte, hogy állapítsa meg Németh Szilárd jogtalan egyszemélyes kuratóriumi kinevezését. Németh Szilárd nehezen viselte, hogy nem tudta lenyúlni a Munkásotthont. Szívós munkával elérte, hogy most már nem csak a helyi önkormányzat, de az állam sem támogatja a Munkásotthont, miközben fontos közszolgáltatást lát el az intézmény. A jogi huzavona azonban a tegnapi nappal véget ért! A Kúria jogerős döntése szerint Németh Szilárd nem lett a Munkásotthont üzemeltető alapítvány egyszemélyes kuratóriuma! 

Ezek után felszólítom Németh Szilárdot, hogy végérvényesen fejezze be a Munkásotthon lenyúlására irányuló akciók szervezését! Inkább kezdje összekészíteni a papírokat a lakcímére bejelentett másik alapítvány ügyeivel kapcsolatban, amelyik több mint 2 milliárd forintnyi közpénzt kapott egy birkózócsarnok felépítésére. A választások után ellenőrizni fogjuk, hogy hova lett a pénz.

Csepel polgármesterét arra kérem, hogy üljön le tárgyalni a Munkásotthon üzemeltetőivel, és rendezzék az immár évek óta húzódó háborús állapotokat. Én magam felajánlom a közvetítői szerepet, és biztos vagyok benne, hogy találunk megoldást arra, hogy az önkormányzat is delegálhasson tagot a kuratóriumba, a Munkásotthon pedig újra kaphasson önkormányzati támogatást. A magyar kormányt pedig felszólítom, hogy a mondvacsinált okokból megvont állami támogatást újra folyósítsa a Munkásotthonnak, az elmúlt időszakban elmaradt támogatások pótlásával együtt!

Budapest, 2018. április 6.

Szabó Szabolcs

az Együtt csepeli-soroksári országgyűlési képviselője