Szabó Szabolcs: Pofátlan urizálás helyett a gyermekek táboroztatására költsék az eredetileg is arra szánt pénzt!

Vérlázító, hogy napi 110 ezer forintos luxusingatlanban lakik Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára, L. Simon László ex kulturális államtitkár egykori kabinetfőnöke. Hornyák Tibornak a fölösleges pénzszórás helyett a gyerekekkel kell együtt laknia az üdülőtábor területén.

24.hu arról számolt be, hogy a rászoruló gyerekek üdültetését végző Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára, Hornyák Tibor, aki korábban L. Simon László ex kulturális államtitkár kabinetfőnöke volt, a Balaton-part egyik legdrágább luxusszállásáról jár be nap mint nap a zánkai irodájába. A szállás napi 110 ezer forintba kerül.

Ebből a pofátlan urizálásból is jól látszik, hogyan élnek napjainkban a fideszes haverok: Orbán Viktor kormánya személyre szabott közbeszerzésekkel, támogatásokkal adófizetői milliárdokból felhizlalja a barátok cégeit, szervezeteit, akik aztán fényűző életmódot folytathatnak.

Én magam már többször is táboroztattam gyerekeket, de mindig a tábor területén, a gyerekekkel teljesen azonos feltételek mellett tartózkodtam és aludtam. Éppen ezért felszólítom az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványt, hogy ne saját luxus életvitelükre, hanem a gyermekek táboroztatására költsék a pénzt. A gyerekekkel együtt Hornyák Tibornak is az üdülőtábor területén kell laknia.

Budapest, 2017. augusztus 9.

Szabó Szabolcs,

az Együtt országgyűlési képviselője

a Kulturális Bizottság tagja