Szabó Szabolcs: Orbán Viktor környezete szerezheti meg a mátraszentimrei kormányzati üdülőszállót is?

Vizsgálja a kormány a Mátraszentimrén található, bagolyirtási kormányzati üdülőszálló eladásának lehetőségét − ezt a választ adta Szabó Szabolcs együttes országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, aki szerint nem indokolt a kivételes adottságokkal rendelkező ingatlan állami kézben tartása.

Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy ne hagyja tudatosan leépülni a mátraszentimrei üdülőszálló állagát, infrastruktúráját, mint azt tette több állami ingatlan esetében is, amiket aztán jóval áron alul adtak el Orbán Viktorhoz közeli vállalkozóknak, családtagoknak és barátoknak.

Amennyiben ez az ingatlan is Tiborcz István vagy Mészáros Lőrinc tulajdonába kerül, az ügyletet előkészítő minisztériumi apparátust is felelősség és bűnrészesség terheli az állami vagyon elherdálása miatt, élen a miniszterrel és az államtitkárral.

Az Együtt kiszámolta, hogy 2010 óta több mint 12 ezer milliárd forint állami vagyon került közvetlenül fideszes politikusok, illetve családtagjaik, közvetlenül Orbán Viktor környezete, valamint Fidesz-közeli vállalkozók tulajdonába.

Az Együttnek kidolgozott programja van a kormányváltás utáni igazságtételre és kárenyhítésre, melynek részeként visszavesszük a tisztességtelenül szerzett vagyont Orbán Viktor közvetlen környezetétől, valamint jóvátételi adót vetünk ki a milliárdos állami vagyont felhalmozó fideszes oligarchákra.

Budapest, 2017. augusztus 6.

 

Szabó Szabolcs

az Együtt országgyűlési képviselője