Szabó Szabolcs: Ne érvénytelenítsék pusztán politikai okokból a makói gimnázium igazgatói pályázatát!

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője szerint a makói iskolaigazgató ellehetetlenítése is jól mutatja, miért rossz a fideszes túlcentralizált oktatási rendszer. Az Együtt kormányváltás után fel fogja számolni ezt az értelmetlen és káros rendszert és Európa legjobbjai közé tartozó oktatási rendszert hoz létre. 

A Délmagyar írta meg, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma érvénytelenítette a makói gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázatot, pedig arra csak a posztot 22 éve betöltő Rója István pályázott. Ennek nyilvánvalóan politikai okai vannak: Rója nem titkolta elégedetlenségét a fideszes oktatáspolitikával szemben.

Szabó Szabolcs szerint ez az eset is jól mutatja, miért rossz a fideszes túlcentralizált oktatási rendszer, ami csak a kikapcsolt fűtésről, hiányzó krétáról és vécépapírról, elégtelen technikai feltételekről és működésképtelen karbantartó rendszerről híres. Az Együtt országgyűlési képviselője felháborítónak tartja, hogy az EMMI pusztán politikai okokból ellehetetleníti, hogy Rójai István folytassa igazgatói munkáját.

Az Együtt fel fogja számolni ezt az értelmetlen és káros rendszert. Érdemi döntési jogköröket adunk az igazgatók és a pedagógusok kezébe, megszüntetjük a KLIK-et, megteremtjük a pedagógus hivatás becsületét. Olyan oktatási rendszert alkotunk az érintett szereplők érdemi bevonásával, mely Európa legjobbjai közé tartozik. 

Budapest, 2017. július 11.

Szabó Szabolcs

az Együtt országgyűlési képviselője,

a Kulturális Bizottság tagja