Szabó Szabolcs: Hány végzés kell még a Csepeli Hírmondónak, hogy befejezze végre a jogsértő kampányolást Németh Szilárd mellett?

Szabó Szabolcs, az Együtt csepel–soroksári egyéni országgyűlési képviselője elfogadhatatlannak tartja, hogy bár a Kúria végzésében elmarasztalta érte, a Csepeli Hírmondó továbbra is folytatja a Németh Szilárdnak való kampányolást. Az Együtt országgyűlési képviselője felszólítja az önkormányzati lapot, hogy fejezze be a jogsértő kampányolást, kérjen bocsánatot mindenkitől, de legfőképp az olvasóitól. Mindemellett Szabó Szabolcs a folytatólagosan elkövetett törvénysértés miatt ismét kérelmezi a Csepeli Hírmondó elmarasztalását a Csepel-Soroksár választókerületben illetékes választási bizottságtól.

Mint ismert, a Kúria március 6-i végzésében elmarasztalta és a jogsértés befejezésére szólította fel a Csepeli Hírmondót. A Kúria azért ítélte el a lapot, mert az február 22-i számában aránytalanul sokat szerepeltette a fideszes Németh Szilárdot a többi jelölthöz képest. A Kúria álláspontja szerint azon körülmény, hogy a lapnak szinte minden egyes oldalán megjelenik Németh Szilárd neve, fényképe, róla szóló bulvárba hajló tudósítás önmagában elegendő a választói akarat befolyásolására. 

Szabó Szabolcs szerint a Csepeli Hírmondó a végzés ellenére március 8-i számában folytatta a törvénysértést, a törvénytelen kampányt, amitől előzőleg már eltiltotta a Kúria. A lap ugyanis ismét aránytalanul nagy számban szerepeltette Németh Szilárdot, ismét receptet közölt vele, ellenzéki képviselőjelöltek pedig most is alig kaptak helyet. 

Az Együtt országgyűlési képviselője felszólítja a Csepeli Hírmondót, hogy fejezze be a jogsértő kampányolást, kérjen bocsánatot mindenkitől, de legfőképp az olvasóitól. Szabó Szabolcs folytatólagosan elkövetett törvénysértés miatt újfent kérelmezi a Csepeli Hírmondó elmarasztalását a Csepel-Soroksár választókerületben illetékes választási bizottságtól. Remélhetőleg a helyi választási bizottság ezúttal szem előtt tartja a Kúria előző végzését, az alapján ítéli el a legújabb esetet. 

Németh Szilárdot arra szólítja fel Szabó Szabolcs, hogy amennyiben demokratikus, tisztességes kampányban szeretne veszíteni április 8-án, úgy ne plakátoltassa ki saját magával többet a Csepeli Hírmondót. 

Budapest, 2018. március 9.

Szabó Szabolcs

Csepel–Soroksár egyéni országgyűlési képviselője,

az Együtt elnökségi tagja