Szabó Szabolcs: A Fidesz oktatási rendszerében már a diákigazolványokat sem tudják biztosítani

Az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz és Palkovics Lászlóhoz

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője szerint a Fidesz-kormány ostoba, felelőtlen politikája miatt csak tovább nőtt az oktatási rendszer veszteseinek száma. Ma már az Oktatási Hivatalban is akkora a káosz, hogy képtelenek biztosítani a diákigazolványok gyártását. Az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz és Palkovics Lászlóhoz hogy megtudja, meddig tart ez a katasztrofális állapot? Az Együtt kormányváltás után olyan rendszert hoz létre, amelynek középpontjában nem az intézmények, az irányítás és az ellenőrzés állnak, hanem a gyermekek.

Az Index arról számolt be, hogy több olvasói levél is érkezett hozzájuk, melyben azt panaszolják, hogy leállt a diákigazolványok gyártása. A weboldal, ahol az okmányirodai adatlap alapján megrendelik az igazolványt, hónapok óta nem működik.

Szabó Szabolcs szerint bebizonyosodott, hogy az iskolák után már az Oktatási Hivatalban is teljes a káosz és a fejetlenség. A fideszes oktatáspolitikát az átgondolatlan döntések és a csapnivaló kivitelezés jellemzi, ezért is érthetetlen, miért beszélt a tanévnyitón Balog Zoltán és Palkovics László is arról, hogy minden rendben van, jó irányba tartunk. 

Az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárhoz, hogy megtudja, miért nem tud az Oktatási Hivatal diákigazolványokat kiadni? Meddig tart még ez a katasztrofális állapot? Miért nem értesítette senki a helyi közlekedési vállalatokat és a MÁV-ot?

Az Együtt szeptember 16-án mutatja be programját Magyarország jövőjéről, melyben megoldást kínálunk az oktatási rendszer rendbetételére is. Kormányváltás után olyan iskolákat teremtünk, ahol öröm tanulni. Olyan rendszert hozunk létre, amelynek középpontjában nem az intézmények, az irányítás és az ellenőrzés állnak, hanem a gyermekek.

Budapest, 2017. szeptember 7.

Szabó Szabolcs

az Együtt országgyűlési képviselője

a Kulturális Bizottság tagja