Spät Judit: Kenyér helyett már tényleg csak cirkusz jut?

Az Együtt költségvetési módosítóval csoportosítja vissza a szociális és gyerekvédelemtől elvett 90 millió forintot

Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja vérlázítónak tartja, hogy Orbán Viktor a szegények megsegítésére szánt pénzekből még egy kicsit betol az átláthatatlan és gyakran korrupt versenysport finanszírozásba.  Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője költségvetési módosító javaslatot nyújt be, hogy a 90 millió forint visszakerüljön a szociális és gyerekvédelem területére.

A vizes VB 150 milliárdja és a stadionépítésekre szánt 100 milliárdok után a szociális és gyerekvédelem területéről vont el 90 millió forintot a kormány, hogy még jobban támogathassa a versenysport működtetését. 

A római császárok még tudták, hogy a cirkusz mellé azért kenyér is kell a népnek. Orbán Viktort viszont nem hajlandó tudomást venni arról, hogy 7 év “sikeres” kormányzása után már 4 millióan élnek a létminimum alatt, gyermekek százezrei Móra Ferenc írásaiba illő nyomorban tengődnek és a nővérek a kórházak helyett inkább az új bútoráruházba mennek dolgozni. A szegények segítésére szánt pénzekből inkább még egy kicsit betol az átláthatatlan és gyakran korrupt versenysport finanszírozásba. 

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője költségvetési módosító javaslatot fog benyújtani, amely a stadionépítések terhére visszacsoportosítja a szociális és gyerekvédelem területére a most elvett 90 millió forintot.

Budapest, 2017. július 5.

Spät Judit

az Együtt elnökségi tagja