Spät Judit és a párt aktivistái molinót függesztettek ki a Dagály Fürdőnél a vizes vb lopásairól

 Lopásból máris világbajnoki aranyérmes a magyar kormány

Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja és a párt aktivistái “Vizes vb = 170 milliárd lopás” feliratú molinóval tiltakoztak az Fina világbajnokság egyik helyszíne, a Dagály Fürdő előtt. Az Együtt elnökségi tagja szerint már a világbajnokság megnyitójának napján kihirdethetjük az első magyar aranyérmet, ami a lopás és korrupció versenyszámokban a magyar kormánynak jár. Spät Judit azt is elmondta, hogy az Együtt szívből drukkolunk minden magyar sportolónak, aki rajthoz áll a VB-n, de tiltakozunk minden további stadionépítés és minden világverseny rendezés ellen, mert ezek nem a magyar sportsikerekről szólnak, hanem kizárólag a lopásról.

Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja és a párt aktivistái a Fina világbajnokság egyik helyszíne, a Dagály  Fürdő előtt molinót feszítettek ki, hogy bemutassák: a Fidesz-kormány miatt 170 milliárd ellopott forintjába került a magyar adófizetőknek a vizes világbajnokság. Spät Judit sajtótájékoztatóján elmondta, hogy már a világbajnokság megnyitójának napján kihirdethetjük az első magyar aranyérmet. A lopás és korrupció versenyszámokban a magyar kormánynak jár a világbajnoki érem, 170 milliárd forintos költségével ugyanis a magyar világbajnokság nemcsak a legdrágább lett a világon, hanem biztosak lehetünk abban is, hogy nálunk lopták el a szervezők a legtöbbet!

Az Együtt elnökségi tagja emlékeztetett, hogy 2013-ban a rendezési jog elnyerésekor még 8 milliárd forintos költségvetés szerepelt a sikerpropagandában. A barcelonai vizes világbajnokság valóban kevesebb, mint 8 milliárd forintnak megfelelő összegből, a római vb 12 milliárd forintból készült el. Ebből is látszik, hogy a vizes vb költségeinek nagy részét ellopták.

Spät Juditt hozzátette: az elmúlt években már annyira megszoktuk, hogy a lopás mértékegysége már nem is milliárd, hanem a 100 milliárd forint, hogy bele sem gondolunk, mi minden másra juthatna ebből a pénzből. Pedig egy olyan Magyarországon, amiért az Együtt harcol, jutna ebből az egészségügyre, az oktatásba, a szegények megsegítésére is.

Az Együtt elnökségi tagja sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy az Együtt szívből drukkolunk minden magyar sportolónak, aki rajthoz áll a VB-n, ahogy mindenki másnak is, aki munkájával országunk jó hírnevét erősíti. Az ő teljesítményüket nem árnyékolhatja be az, hogy Orbán Viktor családja és haverjai szétlopták a vizes vébét. De tiltakozunk minden további stadionépítés és minden világverseny rendezés ellen, mert ezek nem a sporttól és a magyar sportsikerekről szólnak, hanem kizárólag a lopásról.

A molinó kifeszítéséről a videó az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/egyuttkorszakvaltok/videos/1372421209542449/

Budapest, 2017. július 14.

Spät Judit

az Együtt elnökségi tagja