Semjén Zsolt látogatása Iránban a magyar kormány keleti nyitásának újabb gyöngyszeme

Az Együtt felháborítónak tartja, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a botrányos felszólalásairól híres Ayatollah Makarem-Shirazival tárgyalt Teheránban. Az Együtt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy fejezzék be az ostoba külpolitikai ámokfutást.

Semjén Zsolt, KDNP-s miniszterelnök-helyettes vasárnap Ayatollah Makarem-Shirazival találkozott Teheránban. Ayatollah botrányos felszólalásairól ismert. Gyakran mond ki fatvát neki nem tetsző dolgokra, ellene van a gyors internetnek, a nők szegregációját támogatja az egyetemeken és ellenzi, hogy nőkből miniszterek lehessenek és nyíltan holokauszt-tagadó.

Semjén Zsolt a magyar külpolitikában immár klasszikussá váló lovon bevonulása Kézdivásárhelyen köznevetség tárgya volt és semmiképpen nem használt a román-magyar kapcsolatoknak. Semjén Zsolt külpolitikai ámokfutása most Iránban folytatódott: találkozója egy közismert holokauszt tagadóval erősíti a világban azt a közvélekedést, hogy a Magyarországon jelenleg zajló Soros György elleni kampány mögött a magyar történelem sötét lapjairól ismert megfontolások fedezhetők fel.

Miközben a világ számos országának évtizedes erőfeszítései nyomán létrejött egy megállapodás Iránnal, amely korlátozza nukleáris fegyverépítési ambícióit, addig a magyar kormány mindössze arra képes, hogy zavart keltsen és megütközést váltson ki iráni tárgyalásai során.

Az Együtt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy fejezzék be a külpolitikai ámokfutást.

Budapest, 2017. április 23.