X
_K008916

Spät Judit

elnökség tagja

Közgazdász, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után a belgiumi College of Europe-ban szerzett európai integrációs tanulmányokból mesterfokozatot. Pályáját a Világbank regionális képviseletén kezdte, ahol a nyugdíjrendszerrel, a költségvetéssel és szociális kérdésekkel foglalkozott, majd a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott pénzügyi szabályozási területen. E témakörben 10 éven keresztül oktatói munkát is végzett. Gazdasági ismereteit a London Business School-on bővítette tovább, a brit kormány ösztöndíjas hallgatójaként.

Az Együtt alapító tagja, de más politikai formációban korábban nem vett részt. Lakóhelyén, a III. kerületben szervezett sikeres civil mozgalmat új bölcsőde építéséért, valamint önkéntes szakértőként segítette jogvédők munkáját a nyugdíjrendszer és rokkantsági  önkényes átalakítása miatt indított perekben.

Az Együtt-ben elsősorban szociálpolitikai kérdésekkel, programalkotással, szakpolitikai programokkal foglalkozik. 2016. decembere óta az Együtt alapítványának, a Váradi András Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Két gyermek büszke édesanyja.