egyutt_pixel_1920x1080_PRIDE

Ígéreteink az LMBTQ közösségnek

egyutt_pixel_CSE_fb_800x800_reg_elettars_MOD1

Az Együtt abban hisz, hogy lehet kirekesztő konfliktusok nélkül élnünk közös hazánkban. Nem kell mindenben egyetértenünk, de a másik jogát a boldog élethez garantálnunk kell.

Ma Magyarországon sokaknak a személyes identitásuk felvállalásához az állam, a közhivatalok, az egészségügy, a szolgáltatók és a társadalmi környezet felé emberfeletti bátorság kell. Akik nem tudnak ezzel megbirkózni, hamarabb halnak, könnyebben lesznek betegek, és gyakrabban lesznek öngyilkosok is. A mindennapi megkülönböztetések ellen küzdeni kell.

Ezért a szexuális, identitási és életmódbeli kisebbségek szempontjából ma legfontosabbnak a társadalmi szemléletformálást tartjuk.

Programunkban többek között az alábbiakat vállaljuk:

  • Civil szervezetekkel közösen államilag finanszírozott, anonim telefonsegély-szolgálatot indítunk az LMBTQ kisebbségek elleni erőszak áldozatainak támogatására, az élethelyzeti válságba sodródók lelki segítségnyújtására.
  • Határozott rendészeti erővel fellépünk az LMBTQ kisebbségek ellen elkövetett erőszak és a zaklatás ellen.
  • Garantáljuk a regisztrált élettársi kapcsolat teljes körű elismerését minden élethelyzetben.
  • Társadalmi vita után bevezetjük a melegházasságot.
  • Az azonos nemű párok jogegyenlőségét kiterjesztjük az örökbefogadásra és a mesterséges megtermékenyítésre is.
  • Folyamatos HIV-prevenciós kampányt indítunk az újra terjedő fertőzés megállítására.
  • Széleskörűen hozzáférhetővé tesszük a HIV-fertőzést megelőző (PrEP), TB-támogatott gyógyszereket a nem fertőzöttek számára, és felgyorsítjuk a Hepatitis-t kezelő, olcsó, új gyógyszerek törzskönyvezését.
egyutt_pixel_CSE_fb_800x800_igeret_mod2