Pataki Márton: Tarlós István határolódjon el a náci propagandát folytató Római-partért Egyesülettől!

Kétségbeesésében leleplezte magát a gátpárti ingatlanlobbi

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a Római-partért Egyesület vélt származásuk vagy felekezeti hovatartozásuk alapján próbálja megbélyegezni a parti mobilgát ellenzőit. Az Együtt budapesti elnöke felszólítja Tarlós Istvánt, hogy azonnal határolódjon el az általa gyakran idézett, ingatlanlobbit képviselő álcivilektől.

Mint arról az Index is beszámolt, a Római-partért Egyesület, amely a parti mobilgátért lobbizik, a saját Facebook-oldalára kitett egy posztot, melyben leírják, hogy “Zsidó értelmiségiek egy csoportja,Gettóba akarja zárni a római parton a 70 ha.-on lévőket!”, több parti mobilgátat ellenző civilt és politikust megnevezve.  

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke felháborítónak tartja, hogy a Római-partért Egyesület vélt származásuk vagy felekezeti hovatartozásuk alapján kívánja megbélyegezni a mobilgát ellenzőit. Vérlázító és elfogadhatatlan ez az 1930-as évek náci propagandáját idéző retorika, amivel a saját anyagi érdekei miatt az ingatlanlobbit képviselő álcivil szervezet kétségbeesetten próbálja megvédeni a budapestiek döntő többsége által elutasított Római-parti mobilgátat. 

Az Együtt budapesti elnöke felszólítja Tarlós Istvánt, hogy azonnal határolódjon el az általa gyakran meghivatkozott álcivil csoporttól. A főpolgármester már számos alkalommal számon kérte a sajtó munkatársait, hogy miért nem mutatják be a Római-partért Egyesület álláspontját is. Ezek után Tarlós István most nem maradhat csendben. Nyilatkoznia kell, hogy elfogadhatatlannak tartja emberek vélt származása vagy felekezeti hovatartozása alapján történő megbélyegzését, a náci propagandára emlékeztető hangnemet, és elhatárolódik az álcivil Római-partért Egyesülettől.

Budapest, 2017. szeptember 11.

Pataki Márton

az Együtt budapesti elnöke