Pataki Márton: A magyar gazdaság lemaradt a régiós versenytársainktól a Fidesz kormányzása alatt

A kormány 2017-re vonatkozó előrejelzése alatt van a III. negyedévi gazdasági növekedés is

A KSH ma tette közzé a 2017. III. negyedéves gazdasági növekedésre vonatkozó első becslését. A kiigazítás nélküli 3,6% és a szezonális és naptárhatással kiigazított 3,8% ismételten elmarad a kormány által várt, és a 2018-as költségvetési törvényjavaslat alapját képező 4,1 százalékos éves növekedéstől.

A kormányzati propaganda gazdasági sikerekről harsog, de tényszerűen az elmúlt hét és fél évben, azóta, hogy Orbán Viktor kormánya vezeti az országot, a lengyel, a román vagy a szlovák gazdaság több mint másfélszer olyan gyorsan növekedett, mint a magyar, és ez a tendencia a továbbiakban is folytatódni látszik. Idén júniusban robbant a hír, hogy a háztartások által megvásárolt javak és szolgáltatások alapján számolt életszínvonal-mutató szerint Románia lehagyta Magyarországot.

Magyarország fenntartható fejlődéséhez be kell ruházni az emberekbe az oktatási és az egészségügyi rendszeren keresztül, fel kell számolni a mindent szétrohasztó korrupciót, összetartó társadalmat és tisztességes versenyen alapuló piacgazdaságot kell teremteni. Az Együtt választási programja erre kínál megoldásokat.

Budapest, 2017. november 14.

Pataki Márton
az Együtt elnökségének tagja