Pataki Márton: Az Eximbank fejezze be a fideszes oligarchák hitelezését!

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja felháborítónak tartja, hogy Andy Vajna tévéje után most Mészáros Lőrinc cégét hitelezi az Eximbank. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy egy állami bankból oligarchák pénzelésére szolgáló kifizetőhelyet csinált a Fidesz-kormány. Az Együtt elnökségi tagja szerint az Eximbanknak vissza kell térnie eredeti feladatához a fideszes haverok pénzelése helyett.

Az Eximbank és az MKB közösen nagyjából 15 milliárd forint hitelt adott Mészáros Lőrinc egyik cégének – tudta meg a Heti Válasz.

Pataki Márton szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy egy állami bankból oligarchák pénzelésére szolgáló kifizetőhelyet csinált a Fidesz-kormány, csak azért, hogy Orbán Viktor legjobban fizetett strómanjának, Mészáros Lőrincnek és az oligarcha Andy Vajnának a vagyonát gyarapítsa. Pataki Márton elfogadhatatlannak tartja, hogy az Eximbank 25,6 milliárd forint támogatást kap a 2018-as költségvetésben, hiszen ebből is csak a magyar embereket megkárosító fideszes oligarchákat és strómanokat fogja támogatni. 

Az Együtt elnökségi tagja felszólítja az Eximbankot, hogy vonja vissza a milliárdos gázszerelőnek juttatott hitelt, mert az csak Mészáros Lőrincet és gazdáját, Orbán Viktort finanszírozza. Az Eximbanknak vissza kell térnie eredeti feladatához a fideszes oligarchák pénzelése helyett.

 A Fidesz-KDNP politikusainak, strómanjainak, oligarcháinak felelniük kell majd azért, hogy meglopták és megkárosították a magyar embereket. Az Együttnek erre az igazságtételre kidolgozott javaslata van. Kormányváltás után a fideszeseknek és oligarcháiknak felelniük kell majd azért, hogy éveken keresztül szervezetten rabolták ki az országot. Az Együtt kormányváltás után visszaveszi Orbán Viktor legszűkebb érdekkörétől a törvénytelenül, illetve joggal való visszaéléssel szerzett vagyonokat, jóvátételi adót fizettet az Orbán-oligarchákkal és kárenyhítést fizet a rezsim áldozatainak.

Budapest, 2017. május 18.

Pataki Márton

az Együtt elnökségin tagja