Paks2 nem csak orosz függőségbe taszítja Magyarországot, de bizonyítottan veszélyes is

Paks2 helyszíne nem felel meg a földrengésbiztonsági előírásoknak

Paks2 ellentétes a magyar nemzeti érdekkel, nem elég, hogy soha nem térül meg, Putyin markába taszítja hazánkat, de már bizonyítottan veszélyes is. Ha Orbán Viktor továbbra is kiáll a Paksi Atomerőmű bővítésének terve mellett, azzal bebizonyosodik, hogy még a magyar emberek egészsége sem érdekli, csak az érdekköre gazdagodhasson.

Az Átlátszó megszerezte a Paksi Atomerőmű helyszínén végzett tudományos kutatások eddig eltitkolt eredményeit. Ebből kiderül, hogy nem felel meg a Nemzetközi Atomenergia Hivatal hazánkban is törvénybe iktatott földrengésbiztonsági ajánlásainak a Paksi Atomerőmű és a tervezett bővítés telephelye, ugyanis egy geológus tízezer évnél fiatalabb földrengések nyomaira bukkant a telephely közvetlen közelében és egy tektonikai törésvonal húzódik az építmény alatt.

Az Együtt a kezdetektől, 2014 óta határozottan küzd és tiltakozik Paks2 ellen. Az Együtt szerint nem elég, hogy Paks2 soha nem térül meg, Putyin markába taszítja hazánkat, de még bizonyítottan veszélyes is. Nem érdeke a hazai fogyasztóknak és évtizedekre lelassítja a megújuló energiaforrások magyarországi üzembeállítását. Ráadásul minden magyar családot egymillió forintos adósságba taszítana. Ha Orbán Viktor továbbra is kiáll a Paksi Atomerőmű bővítésének terve mellett, azzal bebizonyosodik, hogy még a magyar emberek egészsége sem érdekli, csak az érdekköre gazdagodhasson.

Az Együtt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy azonnal állítsa le a Paks2 beruházást.

Budapest, 2017. július 11.