Orbán Viktor tovább süllyed az illiberális mocsárban

Az Együtt szerint Orbán Viktor mai megszólalása, amelyben Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőt különösen értékes vendégnek nevezte, jól bizonyítja, hogy a magyar miniszterelnök tárgyalópartnerei ma már szinte csak diktatórikus módszereket használó vezetők. Az Együtt felszólítja Orbán Viktort, hogy az illiberális, putyini értékrend helyett a nyugati érték- és érdekközösségnek megfelelő politikát folytasson.

Orbán Viktor ma Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőt fogadta.

Az Együtt felháborítónak tartja, hogy az illiberális, putyini politikát folytató Orbán Viktor “különösen értékes” tárgyalópartnerei szinte kizárólag diktatórikus módszereket használó vezetők, ugyanis nyugati, liberális állam- és kormányfők nem tekintik őt partnernek. Orbán Viktor olyan vezetőket tekint példaképnek, akik a szabadság, az Európai Unió és a NATO gyengítését tűzték ki célul. Mára az is nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán és a Fidesz politikája ehhez asszisztál gyűlölet- és félelemkeltő, Európa-ellenes politikájával.

Az Együtt felszólítja Orbán Viktort, hogy az illiberális, putyini értékrend helyett a nyugati érték- és érdekközösségnek megfelelő politikát folytasson.

Budapest, 2017. július 3.