Orbán Viktor belátta súlyos tévedését a Soros-plakátok ügyében

Az Együtt plakáttépő akciója sikeres volt, a Fidesz-kormány meghátrált

Orbán Viktor belátta súlyos tévedését a Soros-plakátok ügyében. Az Együtt győzelemként éli meg, hogy a kormány beszünteti gyűlöletkeltő kampányát és visszavonja az utcákról az antiszemita indulatokat szító plakátokat.  Mint ismert, az Együtt szervezésében távolítottak el a plakátokat aktivisták országszerte és hirdettek meg nyilvános, rendőrségen bejelentett plakáteltávolítási akciót.

Az Együtt úgy értékeli a kampány visszavonását, hogy a kormány belátta tévedését. Mindezért Rogán Antal propagandaminisztériumának el kell számolnia a feleslegesen elköltött kampánymilliárdokkal. Azonnal hozzák nyilvánosságra, kinél, kiknél landoltak a kampánypénzek, vonják felelősségre azokat a döntéshozókat, akik jóváhagyták az immár kormány által is tévesnek ítélt kampányt.

Amennyiben igaz, hogy a kormány a héten kezdődő vizes vb, illetve az arra irányuló nemzetközi figyelem miatt vonja vissza az utcákról a plakátokat, abban az esetben lelepleződött a Fidesz kettős beszéde: idehaza minden korlát nélkül szítják a gyűlöletet, s építik illiberális rezsimjüket; míg a külföldnek teljesen másik arcát mutatja Orbán Viktor kormánya.

Az Együtt a következő napokban folytatja meghirdetett és rendőrségen bejelentett plakáteltávolítási akcióit.

Budapest, 2017. július 12.