Ne csoportosítson át több pénzt a Fidesz-kormány stadionokra!

Folytatódik Orbán stadionépítő ámokfutása

Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy az EU-s befizetések kárára több, mint tizenkétmilliárd forintot stadionokra költ a Fidesz-kormány. Orbán stadionmániája helyett az ország számára valóban fontos dolgokra kell költeni ezt a pénzt.

A Magyar Közlöny keddi számából derült ki, hogy 3 milliárd forintot a rendkívüli tartalékból, 9,9 milliárd forintot pedig az EU-s befizetésre tartalékolt előirányzatból raknak át stadionokra.

Magyarországnak számos, sokkal fontosabb problémája van, mint a futball. Nem indokolja a folyamatos pénzszórást sem a nézőszám, sem semmilyen észérv. A Fidesz-kormány mégis folytatja az adófizetők pénzének ostoba szórását Orbán úri hóbortjára. Ráadásul ezekkel a beruházásokkal is nyilvánvalóan csak Orbán Viktor strómanjainak a zsebét tömik majd.

Az Együtt felszólítja Orbán Viktort és maffia-kormányát, hogy fejezzék be a felesleges luxusberuházásokat. A 3 milliárd forint maradjon a rendkívüli tartalékban, a 9,9 milliárd pedig az EU-s befizetésekre tartalékolt előirányzatban!

Budapest, 2017. július 9.