Nagy Sándor: Vásárlói információk

A Kormány tervezett intézkedéseinek az Ön életére gyakorolt hatásáról

Az Index értesülése szerint a Kormány a nagy élelmiszer kereskedőket sújtó újabb intézkedéseket tervez. Mivel az intézkedéseknek a vásárlók életére gyakorolt hatása első ránézésre nehezen átlátható (és egyébként sem érdekli a Kormányt), összefoglaljuk, hogy az egyes javaslatok hogyan jelentkeznek a hétköznapokban:

 

Javaslat Hatás
Megadóztatnák a boltok parkolóit Ne menjen autóval vásárolni. Ha megy, akkor az adót Ön fogja fizetni, mert beépül a termékek árába.
Betiltanák az ingyenes buszjáratokat Busszal se menjen vásárolni. Ha Önnek nincs autója, akkor így járt, marad a bicikli, bár az adót akkor is Ön fizeti.
Maximálják a reklámköltést Nem lesz akciós reklámújság, Ön nem fog értesülni az árengedményekről.
Kötelező létszámbővítés lesz Bár ezekre a dolgozókra a boltoknak nincs szüksége, de azért a termékek árában Önnek ki kell majd fizetni a bérüket.
Tilos lenne gyűjtőcsomagból árulni A gyűjtőcsomagból árusítás eddig Önt nem zavarta, de az ezzel kapcsolatos plusz munkát is Ön fogja fizetni.
Megemelnék a vasárnapi bérpótlékot Ezt is Ön fogja fizetni, a termékek árába építve.
A kiskereskedelmi szektor ellenőrzésére egy újabb kormánybiztost neveznének ki. Ez egy fideszes csóka, vagy annak a rokona lesz, és a milliós fizetését az Ön adójából fogják fizetni.
A kormány arra számít, hogy újabb kötelezettségszegési eljárások indulnak majd a javaslatai miatt. A kötelezettségszegési eljárás miatt tízmilliókért fognak jogászokat, ügyvédeket fizetni, hogy kimagyarázzák az egészet Brüsszelben. Ezt az Ön adójából fogják fizetni.