Molnár Tibor: Politikai nézetei miatt verték meg szélsőjobboldali fiatalok az Együtt keszthelyi aktivistáját

 A Fidesz és Jobbik által szított gyűlölködés felelős az ilyen esetekért

Péntek este Molnár Tibornak, az Együtt Ajka-Tapolca-sümegi képviselőjelöltjének folytatott kampányolása után a párt egyik keszthelyi aktivistáját egy szórakozóhelyről kiérve két szélsőjobboldali, magát az Erő és Elszántság párt tagjának mondó fiatal “liberális köcsög” felkiáltásokkal megverte. Előzőleg beszélgetésbe elegyedtek, melyek során kiderült, hogy az Együtt aktivistája nem gyűlöli a cigányokat és a zsidókat. Az aktivista sérüléseiről orvosi látlelet készült és könnyű testi sértés miatt feljelentést tett az ügyben.

Molnár Tibor, az Együtt Ajka-Tapolca-sümegi képviselőjelöltje szerint az Orbán-kormány és a Jobbik egyaránt felelős az ilyen tragikus esetekért. Ne feledjük, hogy a most néppártosodó-cukisodó Jobbik az a párt, amelyik indulásakor nagyrészt a szélsőjobboldali, sőt a neonáci szubkultúrára támaszkodva tett szert olcsó népszerűségre és lett politikai tényező. A Fidesz pedig az elmúlt évek folyamatos kirekesztésével, menekültek, kisebbségek elleni félelem- és gyűlöletkeltésével osztotta meg hazánkat. A Fidesz felelősségét bizonyítja az is, hogy az Együtt aktivistájának rugdosása közben a bántalmazók migránsoztak és kommunistáztak is. 

Az Együtt mielőbbi jobbulást kíván az aktivistának.

Az Együtt ismételten arra szólítja fel a Fideszt, hogy fejezze be az ostoba, káros gyűlöletkeltést, amit illegitim hatalma megtartása érdekében folytat. Az Orbán-rezsim leváltása után az új kormánynak érdemben kell tennie az előítéletek, az egymás közti gyűlölet csökkentéséért.

Keszthely, 2017. december 2.

Molnár Tibor

az Együtt Ajka-Tapolca-sümegi országgyűlési képviselőjelöltje