Molnár Tibor: Hányinger!

Szégyenletes, megbocsáthatatlan és jóformán helyreállíthatatlan mindaz a tömény gyűlölet, amit a kormány lassan 2 éve folyamatosan tol minden magyar arcába önző hatalmi céljai érdekében. Úgy tűnt, Keszthely és környéke képes lehet túlnőni ezen, de Manninger Jenő képviselő úr és fideszes nertársai bebizonyították, itt sem kell a szomszédba menni, ha migránsozni, sorosozni és gyűlölködni kell. És ebben sajnos az itt élők egy része is partner.

Hányinger kerülget és ez az érzés független attól, hogy az Orbán-rezsim aktuális keszthelyi párttitkárának területi képviselőjének nevére rímel. Ha Szabónak vagy Kissnek hívnák, akkor is ugyazezt érezném. Ezt tisztázzuk, mielőtt megkapom a más nevén gúnyolódás vádját.

Pár napja látott napvilágot az a hír, miszerint Keszthely KÖRNYÉKÉN egy MAGÁNEMBER saját házában ÜDÜLTETNE néhány olyan menekült CSALÁDOT a Migration Aid nevű szervezet, akik LEGÁLISAN, a MAGYAR KORMÁNY ÁLTAL JÓVÁHAGYVA tartózkodhatnak hazánkban.

A kormány szócsöve, a Magyar Idők ezt Keszthelyre fordította, a Mészáros Lőrinc kezében lévő Zalai Hírlap is városunkhoz kötötte, noha ők legalább elolvasták a migrationaid.org-on szereplő pontos tartalmakat és utánamentek a helyszínnek. A pontos település kikutatásával azonban csak még jobban felkorbácsolták az amúgy sem békés állóvizet.

Ehhez csatlakozott Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője, aki az azóta már technikai okok miatt törölt facebookos kommentjében egyebek mellett leírta, “tisztában vannak azzal, hogy ez a Soros-terv része. Az ügy azért is kiemelt figyelmet érdemel, mivel nem zárható ki, hogy ez a szervezett táboroztatás a későbbi betelepítések előszobája lehet”. Amúgy Manninger részigazságokra épülő álaggódós hergelése elég rendesen bejárta a hazai sajtót nem a legjobb értelemben (Róla írtak itt és itt és itt és itt és például itt és itt és itt is.).

A komoly ügyekben általában orbitálisan szerencsétlenül nyilatkozó Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere is megszólalt. Ő akár tüntetés szervezésére is vállalkozott volna, ha Keszthelyre vagy környékére jöttek volna a legálisan, a magyar kormány engedélyét élvező, szétbombázott országból menekülő szír családok. Adódik a kérdés, hogy ha az orosz-ukrán háború miatt érkeztek volna kárpátaljai, neadjisten ukrán családok, őket is ekkora elutasítottság várta volna? Minden bizonnyal nem. Mert a kettős mérce jól működik. Remekül be lett ez építve a kormányzati kommunikációba és az elfoglalt magyar médián keresztül mindennapjainkba.

Ugyanakkor elkeserítő a térség jövője szempontjából, hogy Manninger Jenő a közelgő 2018-as választások kapcsán, vagy a számára kedvezőtlen helyi ügyek elkendőzése okán kezdett vagdalkozásba a közösségi oldalakon. Ráadásul mindezt a valódi információk véletlen vagy szándékos eltorzításával tette. A Georgikon megvédése, a Vajda János Gimnázium tisztességes igazgatóválasztása, valamint a cserszegi körforgalom érdekében valahogy nem fejtett ki ekkora aktivitást a képviselő úr. Szégyen, hogy egy ilyen ember képviseli térségünket!

De ami még nagyobb szégyen, hogy  a 2018-as kampány előszeleként mások is hasonló gyűlöletbeszédekkel igyekeznek felülni a jelölti vonatra. Pontosabban Hévíz polgármestere, Papp Gábor is migránsozott egy jóízűt a város Facebook-oldalán. Meggyőződésem, hogy azon kommentek ellenére, amik ezeket a gyűlöletkeltő posztokat elárasztották és támogatták, nem ezek vannak többségben a keszthelyi és hévízi emberek fejében és szívében. A polgármester úrnak, akivel egyébként korrekt emberi-politikusi viszonyban vagyunk, inkább a hévízi oktatási intézmények igazgatói pályázatai, pontosabban az azok elbírálása körüli furcsaságok kapcsán lenne érdemes felemelni a szavát.

Itt tragédiák elől menekülő, otthontalanná vált családokat, férfiakat, nőket és gyerekeket gyaláztak, olyanokat, akik Manninger Jenő és Papp Gábor kormányától menekült, oltalmazott vagy befogadott státuszt kaptak, azaz nem minősülnek migránsnak (forrás: migrationaid.org). Ahogy a lesorosozott Migration Aid leírta, „valamennyi elismert menekült egy hosszú procedúrán megy végig, amely során a magyar titkosszolgálatoknak írásban kell nyilatkozniuk, hogy az adott személy nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, a BMH szakemberei pedig részletesen kivizsgálják, indokolt-e a státusz megadása az adott embernek.” De bizonyára Manninger Jenő és Papp Gábor mindezeket nem tudták vagy nem akarták tudni. Ami biztosabb, hogy pozícióik megerősítése érdekében politikai ügyet csináltak néhány hátrányos helyzetű külföldi család pár hetes balatoni pihenéséből.

A Manninger Jenő vizionált és a goebbelsi kormánypropaganda által sulykolt „Soros-tervet” – ha létezik ilyen egyáltalán – nem ismerem, az Orbán-tervet viszont sajnos igen: a cél az ország totális uralása és kirablása, minden pozícióba rezsimszolgák ültetése és hazug, gyűlöletkeltő propaganda terjesztése az elfoglalt médián keresztül.

Képviselő úr és polgármester úr! Gratulálok Önöknek, hogy egyéni érdekeik fontosabbak annál, mintsem egy nyugodt, békés, befogadó térséget teremtsenek, egy olyat, ahova évtizedek óta rengetegen járnak kikapcsolódni és feltöltődni. Adja az Isten, hogy családjaikkal soha ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Ha mégis, akkor olyan helyre vesse Önöket a sors, ahol olyan megértő emberek várnak magukra, mint amilyeneket az Önök Orbán-kormánya TEREMTETT.

Az e témában írt posztot és kommenteket a józan ész, valamint az emberi méltóság tisztelete támogatta, nem pedig Soros György (akivel a kék plakátokon kívül sohasem találkoztam).