Mészáros Lőrinc titkolt befektetési alapja már az MKB-ba is bevásárolja magát

Az Együtt törvénymódosító javaslata megoldást jelent az átláthatatlanság felszámolására

Mészáros Lőrinc és a Konzum Nyrt. közvetett befolyásoló részesedést szerezhet az MKB Bankban. Így Orbán Viktor kedvenc strómanjának egy átláthatatlanul működő cége vásárolhatja be magát Magyarország ötödik legnagyobb bankjában hogy tisztára mossa a tisztességtelenül megszerzett pénzt. Az Együtt már nyújtott be törvénymódosító javaslatot az Országgyűlésnek, mely képes lenne felszámolni a lopott vagyon eltitkolására szolgáló belső offshore-t. Az Együtt visszaveszi a tisztességtelenül megszerzett vagyont a felcsúti polgármestertől is az Orbán-rezsim bukása után.

Engedélyezték, hogy a Konzum Befektetési Alapkezelő közvetlen, valamint Mészáros Lőrinc és a Konzum Nyrt. közvetett befolyásoló részesedést szerezzen az MKB Bankban, így szavazati jogot is kapnak.

A Konzum-féle zártkörű, nyílt végű magántőkealapok lehetőséget adnak arra, hogy az igazi tulajdonosok rejtőzködjenek, hiszen semmilyen nyilvános adatbázisból nem tudható, kiknek a pénzét is kezelik. Így Orbán Viktor legjobban fizetett strómanjának egy átláthatatlanul működő cége szerzett befolyást Magyarország ötödik legnagyobb bankjában, nyilvánvalóan azért, hogy tisztára mossa a tisztességtelenül megszerzett pénzt.

Az Együtt már nyújtott be törvénymódosító javaslatot az Országgyűlésnek, mely képes lenne felszámolni a belső offshore-t, a nyílt végű, zártkörű magántőkealapokkal való trükközést, amivel eltitkolják a lopott vagyont.

Orbán Viktor és strómanjai adófizetőket megkárosító politikusok és üzletemberek, akik tisztességtelen módon szerezhették vagyonukat. Az Orbán-Mészáros érdekkörök által ellopott vagyonnak az elnyomó és tolvaj rezsim bukása után automatikusan és jogszerűen vissza kell szállniuk a népre. Az Együtt az Orbán-rezsim bukása után minden ilyen vagyontárgyat visszavesz, mert joggal való visszaéléssel szerzett vagyonnak tekintjük. 

Az Együtt szeptember 16-án mutatja be programját Magyarország jövőjéről, melyben megoldást kínálunk a korrupció felszámolására, a politikusokra vonatkozó vagyonnyilatkozati rendszer megváltoztatására, valamint a kormányváltás utáni elszámoltatásra, igazságtételre is.

Budapest, 2017. augusztus 31.