Menczer Erzsébet nyugodtan alszik?

Az Együtt-PM feljelentést tett az óbudai fideszes lakásmutyi ügyében

Az Együtt-PM Szövetség politikusai hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt feljelentést tettek, miután kiderült: Bus Balázs polgármester előterjesztésére Keszegné Menczer Erzsébet fideszes képviselő fia élettársának utalt ki lakást az önkormányzat – jelentette be Béres András, Mihalik Zoltán és Pataki Márton csütörtöki sajtótájékoztatón.

 

A sajtótájékoztatón Juhász Péter, az Együtt-PM Szövetség társelnöke úgy fogalmazott: „így működik a Fidesz világa: míg azok, akik rászorulnak, nem jutnak lakáshoz, a devizahitelesek közül pedig sokan kénytelenek eladni a lakásukat a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt, a fideszes képviselők bűncselekmények elkövetésétől sem riadnak vissza, hogy a családjukat előnyökhöz juttassák, a mi pénzünkön” – mondta el mai sajtótájékoztatón Juhász.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata képviselő-testülete 2013. június 27-i ülésén Bús Balázs polgármester előterjesztése alapján egyhangú szavazással döntött arról, hogy Harangozó Laura számára bérbe adja az önkormányzat tulajdonában álló, Budapest III. kerület Kaszásdűlő utcai 5. szám alatti, két szobás, összkomfortos, beköltözhető állapotú lakást.

 

Az előterjesztés szerint a bérbeadásra azért volt szükség, mert az érintett, Harangozó Laura és vőlegénye a vőlegény szüleinél lakik, a családalapításhoz pedig ezt nem tartják ideálisnak, azonban maguk lakást nem tudnak vásárolni, illetve az albérletet nem tartják biztos megoldásnak a gyerekvállaláshoz. Harangozó Laura vőlegénye pedig nem más, mint Keszeg Dániel, aki Keszegné Menczer Erzsébet fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő fia.

 

Menczer az önkormányzat döntésének meghozatala előtt az érintettségét nem jelezte, a döntés meghozatalában támogatólag részt vett. Ráadásul, bár a lakás “beköltözhető állapotú” volt, a Vagyonkezelő azt több millió forintért fel is újíttatta.

Azzal, hogy Keszegné Menczer Erzsébet a személyes érintettséget a képviselő-testület ülésén nem jelezte, a hivatali kötelezettségét megszegte, tévedésbe ejtve ezzel a képviselő-testületet. Feltehető, hogy ez azt a célt szolgálta, hogy a döntéshozók ne szerezzenek tudomást arról, hogy a kérelmező az önkormányzati és országgyűlési képviselő fiának az élettársa, mivel ebben az esetben aligha lett volna indokolható.

 

Mindezekre figyelemmel kérjük az illetékes hatóságokat, hogy mielőbb vizsgálják ki az ügyet!

 

Felszólítjuk Bus Balázst, Óbuda-Békásmegyer polgármesterét, hogy a tények ismeretében tegye meg a szükséges lépéseket, s minden eszközzel segítse a hatóságok munkáját!

 

Felszólítjuk Keszegné Menczer Erzsébetet és családját, hogy haladéktalanul költözzenek ki az önkormányzati lakásból, annak kulcsait adják azt át az Óbudai Vagyonkezelőnek! Azonnali hatállyal fizessék vissza az önkormányzatnak okozott kárt! Felszólítjuk Keszegné Menczer Erzsébetet, hogy azonnali hatállyal mondjon le helyi önkormányzati képviselői mandátumáról és az országgyűlési képviselői jelöltségéről, mivel megszegte a törvényt és nem méltó arra, hogy Óbuda-Békásmegyer lakóit, választóit képviselje!