Margit, normális?

A Fidesz már az Együtt két évvel ezelőtti iróniának szánt ötletét is megvalósítaná

Az Együtt szerint az elmebaj biztos jele, hogy a nyári helyett most téli olimpia rendezésére készül a pazarló Fidesz-rezsim. Az Együtt felszólítja Orbán Viktort, hogy fejezze be a gigaveszteséges sportesemények rendezésének álmát. 

A budapestiek kiállásának köszönhetően az Orbán-kormánynak le kellett tennie a méregdrága olimpiarendezés tervéről. A Bors most arról számolt be, hogy a Fidesz-rezsim mégsem hajlandó feladni egy korrupciógyanús világjáték megrendezésének álmát. Most azt fontolgatják, hogy Ausztriával közösen megpályázzák a 2026-os téli olimpia lebonyolítását. 

Az Együtt már 2015-ben határozati javaslatban kezdeményezte az Országgyűlésben, hogy Budapest a 2024-es nyári olimpia mellett pályázzon a 2026-os téli olimpia megrendezésére is. Ugyanis ha igaz a Fidesz-kormány állítása, miszerint Magyarország nagy nyereséggel tud olimpiát rendezni, akkor két olimpia dupla hasznot jelentene. A nyári olimpiából a magyar egészségügyet, a téli olimpiából pedig az oktatási rendszert lehetne helyre hozni. Ez persze csak tréfa volt, amivel a budapesti nyári olimpia rendezésének abszurditására szerettük volna felhívni a figyelmet. Úgy tűnik a Fidesz nem érti az iróniát.

Az Együtt az elmebaj biztos jelének tartja, hogy  a Fidesz már az Együtt két évvel ezelőtti iróniának szánt ötletét is megvalósítaná, csak azért, hogy Orbán Viktor strómanjainak, köztük Mészáros Lőrincnek busás haszonnal járó közbeszerzéseket juttassanak. Ráadásul Orbán Viktor legjobban fizetett strómanja már készül egy esetleges téli olimpiára, hiszen az utóbbi időben több sípálya melletti szálló is az érdekeltségébe került Ausztriában.

Az Együtt felszólítja Orbán Viktort, hogy fejezze be a gigaveszteséges sportesemények rendezésének álmát. 

Az Együtt 2015-ös akciójáról készült fotó mellékelve.

Budapest, 2017. május 17.